Diskuze

Popínavé rostliny a živé ploty

Břečťan popínavý - živý plot

vikoušek 11.04.10

Přemyšlim že bych si pořidila zivy plot s brectanu co si o tom myslite? děkuji za reakce

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨­¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ :mrgreen:

Reagovat
Re: vikoušek | Zlatuška Jírová 11.06.12

Prosím o sdělení, jak daleko od sebe vysazovat břečťan? Děkuji Z. Jírová

Reagovat
PájaD 12.04.10

Toto jsme taky zvažovali, tedy spíše nechat břečťanem porůst stávající drátěný plot, avšak zahradník nás od toho odradil (doporučil něco jiného, kdybych si to napsala :roll: ). Přece jen má rostlina dost velkou váhu a tím se plot dost kroutí. Ale asi něco jiného bude, pokud budete mít pouze ten břečaťan, i když asi na nějakých vodících lankách.

Reagovat
vikoušek 14.04.10

chtela jsem taky nechat zarust drateny plot ale mam stejnou obavu ze ten plot to nezvladne :think: stale premyslim nad nejakou rostlinou ktera by nestala moc penez ale zaroven splnila ten ucel a zakryla drateny plot :-?

Reagovat
Strsim 26.04.10

ahoj viki tak jsem nakoukla i sem, na čumendu a koukám, že máš stejný problém jako já. Já jsem chtěla taky udělat plot s břečťanem… Nakonec jsem to vymyslela s kari sítí – nedám břečťan přímo na plot ale cca 0,75 cm před plot (tak aby projela sekačka) postavím kari síť a do ní nechám pnout ten břečtan…

Zatím mě teda nenapadlo nic jiného co by bylo stálozelené a nezabíralo to metr místa (jako např. tůje).

ALe kdyby si třeba Pája vzpomněla co jí doporučil zahradník tak by to taky nemuselo být špatné na zvážení

Reagovat
hanucha 27.04.10

My mame na plote loubinec (Partenocissus quinquefolia), ale ten na zimu opada :nevim: ale ted uz je tak hustej, ze pres ten plot zas tak videt neni.

Reagovat
Aluli 13.09.10

Můžu se zeptat,jak dlouho Vám to pokrytí loubincem trvalo? za jak dlouho se ten plot stal neprůhledným? Dě­kuji

Reagovat
jahulka 14.09.10

U nás teda loubinec i břečťan rostou dost pomalu. Máme špatnou půdu. Ještě mě napadá zimolez – ten roste dost rychle. Sice na zimu opadá, ale vytváří husté větvičky, tak by mohl chránit i v zimě. Nebo opletka, ale to je skoro plevel. :-)

Reagovat
Wellington 30.04.13

My ho ani vysévat nemuseli, nám se na zahradě prostě objevil (asi dílo nějakého ptáka) a k plotu rychle dorostl. Klasický plot s oky porostlý vypadá perfektně, ale teda, zlikvidovat ten břečťan, co se plazil do záhonů byla trochu práce pro vraha. I když zase si říkám, když jsem za něj (břečťan, ne plot :D ) nemusel nic platit, tak jsem si to zase odpracoval…

Reagovat
M. Vejskrabová 10.04.16

Máme porostlou jednu stěnu rodinného domu břečťanem popínavým v ploše 60 m2. Je nádherně rozrostlý, ale zateplujeme dům a musíme jej odstranit. Nabízíme velké množství sazenic. Ozvěte se než ho zlikvidujeme. Je to u Českých Budějovic.

Reagovat
Re: M. Vejskrabová | midvoco@seznam.cz 11.05.16

[citace] @m. Vejskrabová píše: Máme porostlou jednu stěnu rodinného domu břečťanem popínavým v ploše 60 m2. Je nádherně rozrostlý, ale zateplujeme dům a musíme jej odstranit. Nabízíme velké množství sazenic. Ozvěte se než ho zlikvidujeme. Je to u Českých Budějovic. Dobrý den měl bych zájem o Vámi nabízený břečťan. **@seznam.cz, děkuji za odpověď.

Edit admin 13.5.2016 – odstranění odkazu

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.