Diskuze

Popínavé rostliny a živé ploty

Břečťan - prorůstání

kockolada 03.10.11

Zasadila jsem břečťan k betonovému plotu bez podezdívky, je možné že začne prorůstat k sousedům? A dá se tomu nějak zabránit? :?:

Reagovat
buliznik 03.10.11

určitě,ten se dostane všude.chce to hned vytrhávat a vytrhávat :think: :palec:

Reagovat
kockolada 03.10.11

No to je pěkné zrovna jsem ho zasadila potřebovala jsem ho už dát před zimou do země a zjistila jsem dost pozdě, že ten plot je bez podezdívky. Mám to zase vyrýt nebo to jde nějak ošetřit aby to nelezlo k sousedům oni ho tam nechtějí a já u nás ano :roll:

Reagovat
buliznik 03.10.11

stačí sledovat kam roste a případný výhonek vytrhnout,nebo prostrčit plotem,aby se neuchytil dál. :palec:

Reagovat
kockolada 03.10.11

Jáj tak to bude těžké 8-o 6 sazenic značně rozrostlých do všech směrů jsem v návalu paniky, že zas nic nestíhám zasadila tak šikovně, že kam se co plazí bude fuška uhlídat. A když uhlídám výhonky jak to bude s kořeny které si teď lebedí v zemině? Jsem břečťanozačáteč­ník :oops:

Reagovat
buliznik 03.10.11

břečtan by se měl pnout po plotě,stačí občas proplést výhonky pletivem-to uhlídáte :palec: :palec: :palec: :think:

Reagovat
kockolada 03.10.11

Tk já už se úplně bojím napsat že nemám pletivo, ale betonovou zeď jako plot :roll: tak to by byl asi lepší ten přísavník? :think: znamená to že se bude břečťan vyvalovat po zemi nebo ho budu muset nějak vyvazovat? :twisted: toho prorůstání jsem se bála dole pod plotem kde je mezera no koukám že jsem zase dvakrát řezala a jednou měřila :oops:

Reagovat
buliznik 03.10.11

to je moje chyba,přehlédla jsem že se jedná o beton. plot,ale my máme břečtan,který se přichycuje i na zed a drží se jen při zdi a nijak se nerozrůstá,tak snad to bude i váš případ. :palec:

Reagovat
liška 05.10.11

Přísavník na zimu opadává, břečťan ne, ale barevně je hezčí přísavník :wink: , ale blbě se ze stěny servává, jde i s omítkou… Na sousedově betonové stěně mám i břečťan i přísavník, břečťan ale neleze sám, chce trochu pomoc. V baumaxu jsme koupili takové dřevěné tyčky jakoby do vějíře, manžel mi je navrtal do zdi (po dohodě se sousedem, je to jeho zeď) a jednotlivé výhony jsem vyvázala provázkem, to bylo loni a letos už se přichytává sám :palec: Přísavník leze sám :mrgreen: Tak snad jsem to napsala trochu srozumitelně. Jo, ještě k prorůstání, odspodu vylízají nové výhony, ale to si ohlídáš, popřípadě vyvážeš nebo ostříháš.

Reagovat
Anonymni 19.07.24

Určitě začne prorůstat. Břečťan je strašný plevel. My ho u plotu taky likvidujeme pořád roste. Sousedovi to nevadí, ale mě se nelíbí a nechci ho na plotě. Nechali jsme si vyrobit kovové ploty na míru a nechci, aby nám po něm lezl břečťan. to jsme si mohli rovnou koupit jenom pletivo a nechat ho porůst.

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.