Máte prosím někdo zkušenost s pěstováním tohoto keře?Já už jsem měla 3 a ani jeden nepřežil zimu. :-( :-(
má ráda dobře propustnou zeminu s dostatkem vápníku.Slunné stanoviště.Snáší i sušší prostředí.Na zimu přikrýt kořenový krček listím nebo chvojím.na jaře seříznout proschlé větve na cca 30cm.I když v zimě dost často promrzá po seříznutí opět vyraší.
Takhle nějak jsem postupovala,ale ani po seříznutí neobrazil.Zkusím to ještě jednou letos a když se nepodaří tak to vzdám.Díky. :-D
Budleja nebo Komule Davidova,nebo Letní šeřík,je jeden název pro tento keř.Je v několika barvách fialová,bílá,žlutá, já mám bílý,nepřikrývám ho vždy na jaře vyraší,ale fialový mě vymrznul.Ještě nekvete jak bude tak vyfotím.
já už jsem to vzdala,ale má drobná kvítka do tvaru hroznů.At se vám daří pěstování lépe než mně. :palec: :palec:
Budleja – jak vypadá :oops: ? Buddleia davidii – strýček Google/obrázky :lol: ;
nebo: http://www.garten.cz/…le-davidova/ :-P
Pěstuji je 4 roky mam jich kolem 40ks.Na podzim je raději nekratit hlavně přikryt krčky, až na jaře je sestřihnout. Jsou pastvou pro motyli. Dokonce se mi semeni na podzim male rostlinky dam do skleníku a na jaře sadím.
Zdravím fandy tohoto keře, posílám pár fotek ze zahrady z lonska. :D :mrgreen: ska.
Mám je mnoho let právě kvůli motýlům, čmelákům a dlouhozobce svízelové. Také se mi semení. Loni jsem si objednala žlutou, zaslali lila barvu, ošklivá. Semení se samo, žádné problémy s nimi nemám. Na bílou barvu moc hmyzu nelétá. Je to ráj pro sršně, likvidují motýly. Není nad posezení u komule..
Zdravím fandu do komuli. Pošli fotky motýlu na tomto keři. Přejí hodně uspěchu v pěstovaní. :potlesk:
Dobrý den, tak to si na fotku počkáte,
ráda zašlu. Obracím se na Vás jako odborníka přes kytky. Mám vrbu,
prodali mi ji jako!'Japonská vrba,! a ta má naprosto černé kočičky. Když
kočičky začnou kvést, tak změní barvu jako mají naše kočičky-. Nevíte
název? Špatně zakořeňuje, ale řízky ponořené do vody přežijí zimu
v jezírku bez problémů. Dík
Dobrý den, chci se zeptat, zda mám odstraňovat odkvetlé květy na keři. Nevypadají zrovna moc hezky. Děkuji a přeji příjemný den :mavam:
Dobrý den, posílám slíbenou komuli. Fotky nemám a tak jsem Vám poslala
své filmové dílko.
youtube komule
Pokud chcete, aby Vám dále kvetla tak ano, odstřihávat. Rostlina se zbytečně vysiluje. Další květenství je sice menší, ale pořád je to potrava pro motýly.
Díky vhodně zvoleným variantám tak zvládnete ze své zahrady vykouzlit útulné místo slope unblocked, které dokazuje, že zahrada nemusí být prostě jen zelená….
Před odesláním jsou uloženy při stálé nízké teplotě, čímž je doba bezpečné výsadby prodloužena do konce května geometry dash.