Ahoj, koukám na to naše koryto,ve kterém je pár stromečku,které začínají reznout a celkově se mi to nějak nelíbí a napadá mě že bych to všechno z toho koryta vyrvala a zasadila tam bylinky.Klasiku jako rozmarýn,bazalku,petržel,pažitku,tymián atd. myslíte že tam můžou být nebo se hodí jen do truhlíku a květináčů?
Dobrý den , koryto je ideální volba pro bylinky jen bych se vyvyroval do této bylinkové kombinace sadit mátu – a rozmárýn na zimní měsice schova . Ještě doporučuji celkovou výměnu zeminy v kterou dosud v korytu máte .
S pozdravem a přáním krásného dne Weiss Jan
Moc děkuji za odpověď,koupila jsem zeminu přímo na bylinky :) .Mátu mám zvlášť v květináči,ona se dost rozrůstá jak jí tak pozoruju. Jinak, vy si myslíte,že by ty bylinky mohli přezimovat? Já počítala s tím,že až uhodí první mrazík tak bude po nich a na jaře,že si je zasadím znovu :think: …
Není vůbec zač děkovat , doporučuji vždy všechny koupené substráty smíchat 50% a 50% zeminy ze záhonu popřípadě kompostu . Co se týče vymrzaní bylinek v korytech tak záleží na tom jaká bude zima většinou v nádobách přezimují petržel , pažitka , tymián , šalvěj , estragon , saturejka , mateřidouška .
Já bych si taky chtěla pěstovat nějaké bylinky, ale vůbec nevím, čím a jak začít. Jsem v tom úplný začátečník. Teprve nedávno jsem si našla zajímavé audioknihy o zdraví a chtěla bych celkově naši životosprávu zlepšit, abychom byli víc zdraví. Hlavně děti jsou pořád nemocný a už mě to zmáhá…
Já pěstuju bylinky taky v květináči a úplně v pohodě. Mám je na terase, kde mají polostín a daří se jim tam dobře. Na přímém slunci a dešti nevím, jak by šly. My máme ale na terase markýzu, přes kterou nesvítí slunce a ani neprší, takže to není problém. Vybrali jsme ji podle hodnocení T-Shade a je opravdu kvalitní.