Diskuze

Trvalky

Chryzantémy

iris66 23.10.11

poradí prosím někdo,co s chryzanténamy v tomto období,můžu je ještě přesadit z kontejneru do záhonu,vydrží přes zimu?děkuji :think:

Reagovat
kyti5 23.10.11

zde jsem už odpovídala asi jsi to nečetla, třeba ti poradí někdo něco jiného …já píši jen ze své zkušenosti

některé listopadky jsou trvalky, ale mnohé z nich ne ,ty se pěstují jen na jednu sezonu. musí se to vyzkoušet, mnohdy ani v květinářství nebo v zahradnictví neporadí. Já je většinou vyhodím a koupím nové. Malé šlechtěné nevím, nevím…nevěřila bych tomu ,že to je trvalka . Měla jsem jeden rok ty drobnokvěté a po odkvětu jsem je zaryla do záhonu – poradili mi nestříhat je na zimu/že by vymrzly / přihrnula jsem je pěkně ,aby měly teplíčko a na jaře když jsem viděla ,že začínají od prostředka vyrážet nové listy jsem je sestříhla a pěkně narostly .Bohužel,ale další rok už se jim nedařilo.Tak, že jedině vyzkoušet. Mám jednu letos žlutou v záhonu, tak uvidím jak přežije. Ty co mám volně nebudu schovávat. Takže jedině to zkus . Poznáš na jaře zda vyraší znovu. :lol: :lol: :lol:

Reagovat
iris66 23.10.11

Ahoj Hani,já Ti děkuju,přemýšlela jsem,co mám udělat s těmi koupenými a šlechtěnými,zda je dát na hřbitov a riskovat,že mi je někdo ukradne a nebo je dát do záhonu a přijít o ně také.Takže je asi odnesu na ten hřbitov,aby alespoń chvíli zdobily hrob. :-?

Reagovat
kyti5 23.10.11

Iris jasně dobře uděláš, ty nepřezimují .mě už přešly mrazem všechny, pochybuji, že z nich něco bude :think: :think: :think:

Reagovat
60 23.10.11

Irenko,já bych je dala taky na hřbitov,budeš mít dobrej pocit,že si myslela i na druhé a budou dušičky :lol:

Reagovat
Magdalenka73 25.10.11

Mně loni na záhonu nepřezimovala ani jedna :-( A to jsem je zakryla netkanou textilií a chvojím. Jednu jsem nechala přezimovat v květináči ve sklepě, občas zalila a teprve na jaře dala do záhonu.Udělala obrovský trs, právě začíná kvést,tak řeším dilema,jestli to risknout a nechat na zimu v zemi.Zřejmě ale nepřežije… :-(

Reagovat
buliznik 25.10.11

já je na zimu uklízím do sklepa a ven je dávám na jaře,ale na hřbitově už mně letos 2 zmrzly,tak jsem udělala truhlík s chvojím,mahonem a šípkem a to zimu přežije-pokud si to někdo neodnese domů :think: :-P

Reagovat
iris66 25.10.11

děkuju,také je dám asi do toho sklepa :think:

Reagovat
iris66 25.10.11

jak všichni píšou,tak je dávají do sklepa,zřejmě ty šlechtěné zimu nesnesou.Děkuju za odpově´d.Irena

Reagovat
davidjohn 31.08.22

Děkuji moc za upřímné sdílení. Myslím, že to dám do phrazle weaver game sklepa. Sdělte mi prosím svůj názor.

Reagovat
Anonymni 22.07.23

Mně nedávno zemřela maminka, která měla nejraději chryzantémy. Proto jsme se rozhodli, že to budou pohřební květiny. Pohřeb jsem objednala u pohřební služby Praha 2, kde nám vyšli vstříc a celé poslední rozloučení s maminkou bylo moc hezké a důstojné. Na hrob jsem nasázela všechny druhy chryzantém, které měla tolik ráda.

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.