Diskuze

Popínavé rostliny a živé ploty

Cim nechat obrust sloup

verveve 05.05.10

Ahoj, na okraji zahrady mame betonovy sloup elktrickeho vedeni – no a popravde se mi moc nelibi, tak bych ho chtela nejak zkraslit a tak premyslim cim by bylo nejlespi ho nechat porust – zvazuji brectan, nebot se dobre prichytava, ale libilo by se mi i neco kvetouciho… No a jeste mozna dost blba otazka, ale neda mi to – co se stane kdyz rostlina doroste az nahoru tedy k tem dratum nemuze se stat, ze by se pak stala vodicem a byla by tedy potencionalne nebezpecna? (No mozna to je blbost, ale nejak mi to vrtal hlavnou) Diky moc za vsechny rady.

Reagovat
Lesina 05.05.10

Také vlastním na zahradě dvojici sloupů :(

Takže pokusila jsem k němu vysadit plamének (Clematis) – a nebyl to dobrý nápad, protože mu tam bylo horko, takže už je přesazený tak, aby měl nohy ve stínu. Kombinovala jsem ho s přísavníkem, který se mi tak nějak ke sloupům nepřisál :D

Na podzim jsem ke sloupům přesadila vistárii – vyměnila si místo s plaménkem, ale obávám se, že nepřežila zimu. Přísavník je přesazený a vyvázaný k pergole…

No a teď zvažuji, zda koupit novou vistárii (strašně se mi líbí) nebo zda k němu vysadit popínavou hortenzii… A teď babo raď, že? :)

Reagovat
hanucha 06.05.10

Naši tam mají chmel :D

Reagovat
verveve 06.05.10

Clematisy mam u pergoly – tam jim je dobre – u sloupu by jim to asi nevyhovovalo a hlavne potrebuji vyvazovat – takze to vhodne neni :-( ale libi se mi. Vistarie je take krasna, ale ta zase nesnasi pruvah a u nas fouka docela dost :-( No tak mozna zkusim ten prisavnik – i kdyz pises, ze se neprisal :-) Take se mi libi trubac, ale ten je zase potreba sestrihavat a co s tim budu delat az vyroste az nahoru to fakt netusim…

Kazdopadne diky moc za napady :-)

Reagovat
céčko 09.05.10

Lesi tak jsem se dívala na Vistárii a je moc pěkná, už jsem si myslela, že ji pořídíme, ale dočetla jsem se, že má jedovaté plody(lusky). Tak počkáme až děti odrostou.

Reagovat
Lesina 09.05.10

[citace] céčko píše: Lesi tak jsem se dívala na Vistárii a je moc pěkná, už jsem si myslela, že ji pořídíme, ale dočetla jsem se, že má jedovaté plody(lusky). Tak počkáme až děti odrostou. [/citace]

U nás to aktuálně vypadá na tu popínavou hortenzii :)

Reagovat
labut 09.05.10

ahoj může se nechat pnout např růží,vistárií,pla­ménkem..

Reagovat
sud 09.05.10

Nevím co poradit,ale ten clematis je určitě krásný a myslím,že by stačilo trochu kamení aby koře :think: ny byly ve stínu

Reagovat
Anonymní 10.05.10

[citace] céčko píše: Lesi tak jsem se dívala na Vistárii a je moc pěkná, už jsem si myslela, že ji pořídíme, ale dočetla jsem se, že má jedovaté plody(lusky). Tak počkáme až děti odrostou. [/citace]

My máme nekvetoucí vistárii, takže žádné květy, žádné plody, ale stíní pěkně, máme ji u pergoly. A jsme na větrné hůrce a přesto roste pěkně. I když možná by rostla ještě líp, kdyby tady tak nefoukalo. :-D

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.