Diskuze

Zemina, substráty, půda

Čím zkypřit těžkou půdu

Narija 24.10.15

Zdravím zahrádkáře. Mám problém s kterým bych potřebovala poradit. Před dvěma lety jsem si koupila malou zahradu. Půda byla dlouho neobdělávaná a je velice těžká. Hodně těžko se s ní pracuje. Říkala jsem si že letos to bude lepší než loni, půjde líp zrýt, protože jsem tu již něco pěstovala. Bohužel je to stejné jako loni. Proto jsem si na internetu našla čím mám půdu zkypřit. Nejlepší je prý kompost, písek, perlit nebo keramzit. Kompost ještě nemám, tak mi nezbývá než použít další možnost. Ale nevím která je nejlepší. Mám záhon asi 100 metrů. Kolik bych měla použít písku, perlitu nebo keramzitu? A můžu to na půdu kterou mám už zrytou jen tak rozsypat a postupně zapracovat, nebo to nechat na další rytí? Máte s tím někdo prosím zkušenosti? Děkuji za rady.

Reagovat
emilka12 25.10.15

Také je dobrá půda z listnatého lesa, ne z jehličnatého-ta je kyselá. Je to hotovy kompost a zkypří pudu.taky si dělám kompost z kopřiv, zbírám slabé větvičky a ted opadává listí taky zbírám na kompost :mavam:

Reagovat
pucek 25.10.15

No to bude fuška, jestli opravdu záhon měří 100 m.

Reagovat
Re: pucek | emilka12 26.10.15

U nás na sídlišti opadává listí tak pěkně hrabu a dávám na kompostér. Také je možné ho hned zarýt :)

Reagovat
Narija 26.10.15

Listí z ovocných stromů dávám taky do kompostu. Bohužel tu mám jen 2 vzrostlé jabloně, ostatní jsem sázela loni, takže listí moc není. Proto uvažuji nad jinými možnostmi. Nějaké rychlejší řešení abych se tolik nedřela. Je to fakt fuška. Kompost bude, ale ne hned. č

Reagovat
Anonymni 06.09.22

Gives you the best website address I know there alone you'll find how easy it is. 바카라사이트

Reagovat
Anonymni 05.10.22

I recommend only good and reliable information, so see it: مكافحة حشرات وقوارض

Reagovat
Anonymni 05.10.22

On this subject internet page, you'll see my best information, be sure to look over this level of detail. رقم صيانة تكييف

Reagovat
Anonymni 05.10.22

Why do only so much written on this subject? Here you see more. فني كهربيائي

Reagovat
Anonymni 05.10.22

I prefer merely excellent resources – you will see these people in: فني طباخات

Reagovat
Anonymni 05.10.22

I personally use them exclusively high-quality elements : you will notice these folks during: كراج متنقل

Reagovat
Anonymni 05.10.22

Great info! I recently came across your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I don’t know what to say except that I have. ريموت

Reagovat
Anonymni 23.11.22

Aby byla půda kyprá, je potřeba půdu okopávat a orat. Kromě toho je vhodné spalovat více popela, aby se do půdy přidaly živiny. wordle

Reagovat
lilycollins 03.03.23

Přidejte organickou hmotu – přidání kompostu, hnoje nebo jiné organické hmoty do půdy může pomoci zlepšit její bitlife strukturu a propustnost. Organická hmota také zlepšuje mikrobiální aktivitu v půdě a zvyšuje její živinovou hodnotu.

Reagovat
tomusa 02.08.23

Pokud je půda příliš drahá nebo příliš chudá, měli byste ji zlepšit přidáním organických hnojiv, The Password Game stopových hnojiv a chemických hnojiv. Zlepšení půdy zlepšuje růst plodin a zvyšuje výnos.

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.