Přeskočit na obsah

Co se mi to stalo s muškáty

Diskuze z rubriky Balkonové rostliny, založená 25. května 2012. 36 příspěvků, poslední z 24. června 2013. Archiv — nové příspěvky se nepřidávají.

Ladygodiva25. května 2012

Dobrý den, po cca 14 dnech vysázení muškátů se mi objevili takovéto bílé krystalky, co to je? Děkuji! Jana.

Co se mi to stalo s muškáty
Reklama
kyti525. května 2012

netuším co je to za krystalky ,ale musíte odstraňovat ty žluté listy -jinak vznikají různé plísně co vám poškodí rostliny/navíc to ošklivě vypadá/ 😈 😈 😈 muškáty se nesmějí přelívat – spíš snesou přísušek pak i víc kvetou

Ladygodiva25. května 2012

Mám je v samoavlažovacím truhlíku a to mám na hladinku minimum.

kyti525. května 2012

nechte je vyschnout ,ty krystalky odstraňte- neznamená samozavlažovací truhlík, že v něm bude stále voda. Muškáty nesnášejí přemokření zvlášť pokud se zasadí nemají ještě vyvinuté spodní kořínky a s tou vodou neumí hospodařit. Ta zemina je jaká ? Nějak se mi zdá samé kusy nějakých příměsí. 🤷 🤷 🤷 🤷

jarča856. června 2012

Dobrý den. v "pěstování" muškátů jsem nováček. Koupila jsem si muškáty,převislé, a zasadila do truhlíků.do obyčejných. Hezky jsem je začala zalévat a zalévat a zalévat. pak se mi na ně podíval švagr a říká,že mi začínají hnít. :,( Já blbec jsem do těch truhlíků neudělala odtokové dírky a tudíš mi ta voda neměla z kama vytékat. 🙄 Nechápu,proč mě to nenapadlo. 🤷 nic méně mi bylo řečeno, ať je nechám vyschnout a pak pomalu zalévat. dírky jsem si samozřejmě udělala a podtácky dokoupila. to se mi stalo asi před měsícem. teď je mám,ale takové chudinky. když se podívám do jiných oken,tak je mi to moc líto. tam už kvetou a mají krásné listy. zbrchají se ty moje? čím je mám hnojit,aby se popravily? mám je zasazené do substrátu na muškáty. děkuju za radu. jarča

emilka127. června 2012

Jarčo ty krásné muškáty jsou uz předpěstované po jednom v květináči. Jestli jsi si koupila v sadbovačích po deseti tak mají málo kořínku a déle to trvá než se prokoření. Muškáty nesnášejí mokro. Nejlepší hnojivo na muškáty je krystalon,,plod a květ nebo jsou tekuté hnojiva 👋 *Příspěvek upraven 20.04.13 v 16:12*

LadyGodiva7. června 2012

No já hnojím slepičincem, tekutou směsí z obchodu. Jen 1x za 14 dní.

kvitecko17. června 2012

emilko dík. vím,že teď musím čekat,ale když já su tak netrpělivá :-D

kvitecko17. června 2012

kvitecko1 a jarča85 jsme tatáž osoba 🙂 (zaregistrovala jsem se)

emilka127. června 2012

"@kvitecko1": Jsem taky netrpělivá.jsem věčně na balkoně,koukám a koukám kde jsou květy.Pomalu ty kytky rostou. 🤷 🤷 🤷 👋

Reklama
LadyGodiva7. června 2012

Já mám muškáty na balkoně asi měsíc a jeden truhlík roste pomalu, druhý vůbec, ten jakoby odsychaly ty květy, nepřelévám, ale co nadělám, když prší že, sluníčko mají tak akorát.

emilka127. června 2012

[citace] **@LadyGodiva** píše: Já mám muškáty na balkoně asi měsíc a jeden truhlík roste pomalu, druhý vůbec, ten jakoby odsychaly ty květy, nepřelévám, ale co nadělám, když prší že, sluníčko mají tak akorát. [/citace] Jestli mužu poradit a nemáte s tím skušenosti tak používám ,,vitality komplex,,Je to takovy zákusek pro všechny rostliny a pomáhá rostinám líp přetrpět výkyvy počasí.Pul litru stojí asi stovku,používá se jednou za měsíc místo hnojiva a ředí se podle návodu. 👋

kvitecko17. června 2012

já su totiž .. 🤦 kdybych měla odtok.dírky,tak jsem je taky už mohla mít hezké,ale co už. poučím se z vlastních chyb. díky Bohu se mi objevují nové lístečky,takže se třeba zbrchájí,ale to bude tak dloooouho trvat. :(

LadyGodiva7. června 2012

a co znamená to zbrchají??

kvitecko17. června 2012

:) že se dají dopořádku,popraví. to neznáte? 😃 jsem z Moravy,slovácké nářečí :-D

LadyGodiva7. června 2012

Tak to neznám:) Alespoň jsem se naučila nové slovo:)

emilka127. června 2012

"@kvitecko1": A odkud, jestli se mužu zeptat, já jsem z Břeclavi. :?: *Příspěvek upraven 20.04.13 v 16:13*

kvitecko17. června 2012

LadyGodiva: ráda tě naučím i další slovíčka 😁 Emilko12: jsem z uherského brodu.

kvitecko122. června 2012

Ahoj. tak to vypadá, že muškáty bodou OK. rostou nové a nové listy, hnojím a nabýhají mi na květy. už se těším až vykvetou. 💃

Magdalenka7322. června 2012

"@kvitecko1": Hned jsem poznala, že jste "naše". Nedávno jsem také se slovem "zbrchat" pohořela, a tak už teď vím, že je to naše specifikum a "cizí" mu nerozumí 😄 😄 Tak ať se vám ty muškáty hezky zbrchají (lepší výraz mě stejně nenapadá 😃 ).

MarkyM23. června 2012

Já si včera koupila 2 muškáty v hrozným stavu, nemohla jsme je tam nechat, tak jsem zvědavá jestli se ujmou, mám je poprvé 😃

kvitecko123. června 2012

Magdalenka73: a odkud jste? i tato věta dělá dost problém. kolikrák lidi neví, na co se jich ptám. přitom mi to přijde úplně normální. 🙂 MarkyM: snad se popraví, zbrchají :-D

Magdalenka736. července 2012

[citace] **"@kvitecko1": píše: Magdalenka73: a odkud jste? i tato věta dělá dost problém. kolikrák lidi neví, na co se jich ptám. přitom mi to přijde úplně normální. 🙂 MarkyM: snad se popraví, zbrchají :-D [/citace] Od Uherského Hradiště, takže na mě můžete klidně "skama" 😄 😄

Lanková6. července 2012

...holky, já Vám nerozumím!!!Naďa 🤷 🤷 👋

kvitecko18. července 2012

Magdalenka73: toš to máme kůsek. 🙂

Kutnohorák9. července 2012

Pokud se nepletu, tak to bude perlit, který se přidává do substrátu. Je lehký a proto při zalévání shora zůstal na povrchu. Honza

Magdalenka739. července 2012

[citace] **"@kvitecko1": píše: Magdalenka73: toš to máme kůsek. 🙂 [/citace] To jo.. 👋

Kamilahujak20. dubna 2013

Já jsem ze Znojma (jih Moravy) a slovu zbrchají rozumím. 🙂 Mě zase muškát žloutne, ty listy začnou žloutnout, některé začnou žloutnout od okraje listů a postupně hnědnou, usychají...tak je všechny odlamuju, ale nevím co udělat víc. Nové lístky rostou. Nevím jestli je přemokřuju? Hlína je suchá. Zalévám, když se mi zdá, že je to třeba, cca 3krát týdně. V únoru kvetly a teď taky. Jinak nijak nehnojím, tak mě nepadá, jestli bych neměla? Bohužel se mi teď doma v hlíně zase objevili ty mrchy smutnice! 🤦 Zasypala jsem tu hlínu ze zhora křemičitým pískem a doufám, že se ty larvy zadusí. 😈

MarkyM20. dubna 2013

Já jsem si teď koupila nový sazenky muškátů a taky mi přijde že začínají žloutnout...jsem zvědavá co letos z těch kytek bude :(

kyti520. dubna 2013

Také mám mizerné sazenice - koupily jsme je s předstihem 80ks, že budou mít čas se pěkně zakořenit a růst, ale jsem zklamaná již 1/3 jich odešla 😈 😈 😈 😈 zřejmě neměly vůbec žádné kořínky

bflmpsvz23. dubna 2013

Vypadá to na agroperlit, který se používá k vylehčení substrátu. Došlo pouze k tomu, že jste při zalévání opláchla vrchní vrstvu substrátu a agroperlit vyplaval na povrch.

marinka510. června 2013

Ahoj potřebuji poradit, co dělat s muškáty, kterým začínají žloutnout listy? 🤔

emilka1210. června 2013

Mari podívejse jestli je máš napadený, když ne tak je zalívej až vyschnou. Jestli jsi je víc nezalívala při děštích. 👋

emilka1210. června 2013

Mari podívejse jestli je máš napadený, když ne tak je zalívej až vyschnou. Jestli jsi je víc nezalívala při děštích. 👋

LuciTau23. června 2013

Prosím, můžete mi poradit, co je to na těch muškátech? díky moc 🤗 🌸

Co se mi to stalo s muškátyCo se mi to stalo s muškáty
muškatek24. června 2013

To je korkovitost muškátů zkuste vyhledat na google.

Reklama

V encyklopedii k tématu