Diskuze

Zemina, substráty, půda

Co se starou zeminou?

interpreter 18.04.11

Bydlím v panelovém domě a tudíž nemám kde skladovat zeminu. Tudíž každý rok na jaře, když chci přesazovat, koupím pytel substrátu. Přes zimu mi však dost kytek zahyne a zůstanou mi květináče se starou zeminou. Je mi líto zeminu vyhodit, tak se sypu do velkého černého pytle. Ve sklepě už mám dva plné pytle. Teď řeším, co s tím. Dá se zemina znovu použít? Například soused si pod naším domem v lesíku udělal jámu do které ty květináče vždy vyklopí, hází tam i otrhané listy apod. Na to pak přihodí listí ze stromů. Za rok pak jde a nahrabe si tam zeminu do květináčů. Máte někdo podobnou zkušenost? Co byste mi poradili? Zahrádku nemám, abych to odvezl na kompost.

Reagovat
kyti5 18.04.11

Já také zeminu nevyhazuji, ale mám výhodu, že ji použiji na záhonech , nebo ve venkovních truhlících je jen" vysílená" jinak jí nic není , přisypu novou zeminu a přimíchám pozvolna uvolňující se granule hnojiva osmocote a může se bez obav znovu použít.Toť má zkušenost.A kytičky rostou jak divé :-D :-D

Příspěvek upraven 18.04.11 v 19:48

Reagovat
buliznik 18.04.11

dělám to podobně,smíchám s novou zeminou a přidám hnojivo a znovu použiji. :palec:

Reagovat
kyti5 18.04.11

:potlesk: jsem ráda že nejsem sama jsme dobří hospodáři :palec:

Reagovat
Magdalenka73 19.04.11

Dělám to naprosto stejně :wink:,míchám starou s novou do venkovních truhlíků a dost hnojím,takže výsledek :palec: interpreter..takže soused si vyrobil takový malý kompost pro panelákového zahrádkáře :-D skvělý nápad :potlesk:

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.