Ahoj holky mam dracenu ktera je tak dva metry vysoka,dostala jsem ji od tety pred cca 6ti lety,5× se se mnou stehovala a vse zvladla super. Ted asi 3 tydny zacaly padat listy,ale ne po jednom denne ale po triceti denne a kazdy den nachazim nove zlute a uz nevim co s tim. Stala u topeni a mozna proto zacala usychat,ale hned jsme ji premistila a uvadani a padani listu pokracuje.
Mate nekdo nejakou radu jak mou milovanou kyticku zachranit?
Dekuji
Příspěvek upraven 09.11.09 v 21:14
Mojí ne moc velké uhnila celá jedna „noha“ /ze tří/, prostě se jednoho dne ohnula a pak upadla. Tak jsem jí přestěhovala jinam a teď mi jí přestěhovala ségra, že prý v ložnici přímo u balk.dveří /kde se hodně větrá, málo topí, spíš zapomínám roztáhnout žaluzii a taky tam nezvládám často zalívat/ nenastydne a bude se mít líp :nevim: Jestli ještě nenastydne to nevím, ale každopádně se jí daří líp a z pahýlu vyrašila nová čupřinka. Takhle se mi jednou znovuzrodil fikus, ale já s tím jaksi nemám pěstitelsky nic společné :lol:
Koukám, že se tu najde všechno…i na té mojí upadaly na dvou výhonech všechny listy, třetí má jakous takous čupřinku, tak budeme doufat ve zlepšení. Je to dárek, docela by mě mrzelo, kdybych o ni přišla. Zhoršilo se to začátkem topné sezony v paneláku a mým častějším zaléváním… :roll:
Ahoj,
já mám dracenu za sebou v práci a asi před měsícem naprosto opadala. Měli jsme ji tady jako torzo, ale zalívala jsem ji dál a teď už jí zase začínají rašit lístečky. Tak zkus vydržet, třeba taky obrazí.
Tereza
tak kez by to byl muj pripad…Ja si pamatuji ze uz jednou ji hodne padaly listy a pak se nejak vzpamatovala ale tentokrat je to jakesi dramaticke. Ptala jsem se v kvetinarstvi zda nejak hnojit a ta kocka co tam byla mi rekla ze hnojit ne ale ze aspon 3× denne rosit ze potrebuje vlahu.Ale zalivat pouze tak jednou za tyden. Tak snad se z toho dostane,vypada dost tragicky.
Moje to bohužel vloni nerozdýchala :cry: . Upadaly jí listy a uhnily ty části, ze kterých listy vyrůstaly. A to byla krásná vysoká a hodně stará kytka…
jejda maki tak doufam ze ta moje takhle nedopadne :cry: Kazdopadne je to cloveku lito co..Tak se o kytku stara a ta chuderka dopadne takhle :-(
ahoj,me teda taky spis zahniva nez schne,tak zalivam jen jednou tydne,dolu do misky(aby dal nehnili koreny)a zlepsilo se to.a naopak jsem ji prisoupla k oknu,hodne svetla a radiator topi o 106 :-D a je fakt lepsi..
Zdravím vás – zkusím dotaz do této starší diskuse. V práci jsem po kolezích zdědil mimo jiné i dvě draceny, pravděpodobně různých druhů. Jedna je vysoká 2 metry a má úzké zelené listy, druhá je vysoká necelý metr a má širší listy s červenohnědými okraji a zeleným středem. Tahle druhá napřed začala masivně opadávat – ubral jsem zálivku, přemístil ji více na světlo a opadávání téměř zmizelo. Na druhou stranu začaly prakticky všechny listy mimo nejmladších na vrcholu schnout od špiček. Prostě posledních 10 cm listu uschlo, ale list se jinak drží a neopadává. Poradíte někdo co s tím?
Pokud listy schnou od špiček je příliš suchý vzduch – draceny mají rádi rosení – kupte si rozprašovač a rostliny roste klidně každý den, budou vám za to vděčné a budou prospívat :mavam: :mavam: :mavam: