Dřevoplastová terasa
Diskuze z rubriky Zahradní stavby a nábytek, založená 15. března 2017. 8 příspěvků, poslední z 28. září 2017. Archiv — nové příspěvky se nepřidávají.
Zdravím 👋 mám na vás dotaz. Uvažuju nad dřevoplastovou terasou do mojí minizahrádky a sbírám zkušenosti :) Máte někdo dřevoplastovou terásku? Jste s ní spokojeni? Šli byste příště znovu do dřevoplastu nebo raději jenom dřevo nebo plast? Slyšela jsem že dřevoplast se lépe udržuji a taky je levnější ale vypadá to dobře jako dřevo? Díky moc za odpovědi 🌸
Myslíte tohle? Já na to narazila, poněvadž hledám z čeho právě pořídit terasu, případně aby na tom šla postavit časem zastřešená pergola. Jako jestli ta záruka zrovna tady platí, a není to podmíněno kdoví čím, tak to je dobré. Dřevo Vám tak dlouho nevydrží. Aniž byste ho každoročně napouštěli a starali se o něj.
Ještě se zeptám, od koho jste to chtěli kupovat?
Ano, myslela jsem to :) Přesně kvůli té problematice dřeva jsem chtěla pořídit WPC. Nakonec jsem vybrala tady tuhle terasu od Inouticu, přímo mám ty Twinson Terrace parkety. Napsala jsem jim a oni zařídili s prodejcem všechno potřebné, i jsem si to mohla jít osahat... není to úplně jako dřevo, ale mně to vyhovuje, hlavně protože to nepotřebuje ošetřovat.
Dlouho jsem zvažovala, ale nakonec jsem terasu pořídila od Inouticu. Tady jsou přímo ty moje
Upřímně, ty ceny za wpc jsou šílené. Dívala jsem se, že cena za prkno, poněvadž nikde se neuvádí m2 jako třeba u palubek, je od 400 Kč až do neuvěřitelných 1200 Kč.
Já jsem to wpc objevila tady: ale když už máte vybráno, tak nic.
To teda nevím kde hledáte :) Ale hlavní rozdíl je, že i když můžou být dražší ty parkety, tak u dřeva ještě více zaplatíte za údržbu. Já ty svoje parkety nemusím nijak impregnovat nebo připravovat za zimu. Konečná cena byla ta, kterou jsem zaplatila když mi terasu položili :) tady to píšou přímo oni a já z vlastní zkušenosti jenom potvrzuju :)