Diskuze

Balkonové rostliny

Fuchsie

kamm3 19.07.10

Asi se mi podařilo přelít stromkovou fuchsii, je celá zvadlá, jako by suchá, měla plnou misku vody :-? Nevíte co s tím, aby se vzpamatovala? Dostala jsem ji jako dárek Děkuji

Reagovat
Re: kamm3 | Miloslava Valinová 26.10.12

Je čas, aby fuchsie byly již ostříhané a zazimované. Postačí sklep, kde je teplota 8–10 st.3× za zimu zalijí NEPŘELÉVAT. Zahradnictví Valinová

Reagovat
mucenka 20.07.10

Myslím,že to neni přelitím,nemáte ji moc na slunci,chce polostín,nebo se podívejte na listy jestli neni něčím napadená.

Reagovat
jahulka 26.07.10

Já bych ji rychle přesadila, dala do stínu a vyčkala. Jinak není na sluníčku? Jinak to prudké uvadnutí může být následkem nějaké plísňové chroby… :think:

Reagovat
Seal 20.04.12

Dobrý den, taky mám dotaz k fuchsiím. Mám je letos v truhlíkách prvně a pořád mě všichni straší, že velmi chutnají mšicím a molicím. I má teta a tchýně jejich pěstování z tohoto důvodu vzdaly :( A já se tak těším, až pokvetou! Dá se tomu napadení nějak předejít? Napadá mě třeba zasadit vedle do truhlíku nějakou rostlinu, která mšice odpuzuje, jenže vím akorát o afrikánech a ty do truhlíku nechci. Nebo existuje něco jako preventivní postřik? Díky za odpovědi :mavam:

Reagovat
buliznik 20.04.12

Taky pomáhá Molice-tu praktikuji já a zatím úspěšně. :lol: :palec: :mavam:

Reagovat
Re: buliznik | mucenka 20.04.12

Ano,zrovna jsem Vám to chtěla napsat,molice pomáhá a ještě to vypadá dobře.

Reagovat
Re: mucenka | Seal 23.04.12

Děkuji za tip :kytka: , poptám se v zahradnictví :dance:

Reagovat
Re: Seal | MarkyM 13.05.12

Ahoj, mám jedno okno na sever, momentálně tam mám v truhlíku macešky,ale až odkvetou chtěla bych tam dát fuksie?Myslíte že se jim ve stínu bude dařit?

Reagovat
Re: MarkyM | mucenka 13.05.12

Ahoj,fuchsie má ráda polostín,tak snad Ti to pujde.Jinak pozor dnes jsem koupila v Tescu vějířovku ve slevě,paráda.

Reagovat
Re: mucenka | MarkyM 22.05.12

Holky hoďte sem některá fotku vašich krásných fuksií.Mě ta moje přijde taková nějaká schlíplá, ale nevim jestli je to normální a nebo se jí nedaří.Díky :kytka:

Reagovat
buliznik 22.05.12

tak tady je lonská-která mi letos trochu namrzla a letošní -doufám,že se jim bude dařit jako vloni :nevim: :palec: :mavam:

Reagovat
MarkyM 23.05.12

@buliznik

To je krása :potlesk:

Já pak dojdu vyfotit tu mojí třeba budeš vědět co jí je.

Reagovat
Re: MarkyM | MarkyM 23.05.12

Tak takhle vypadá ta moje chudinka…

Reagovat
Re: MarkyM | kyti5 23.05.12

nezdá se , že by jim něco bylo. Spíš je to druh převisllé fuchsie :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

Reagovat
MarkyM 23.05.12

@kyti5

Myslíš, že jim nic není?Přijdou mi takový jakoby schlíplý.Jak dala @buliznik ty fotky fuksií tak jsou takový krásně bohatý.

Reagovat
Re: MarkyM | kyti5 23.05.12

já nevím .....je na stovky druhů , takže záleží jaké máš

Reagovat
Re: kyti5 | MarkyM 23.05.12

To já nevim jaký mám.No uvidíme dáme jim čas :dance:

Reagovat
emilka12 23.05.12

:potlesk: :potlesk:

Reagovat
Seal 04.06.12

Taky se jdu pochlubit se svými krasavicemi, i když je to 14 dní stará fotka – teď už je květů záplava :dance:

Reagovat
MarkyM 05.06.12

@Seal

Nádhera :potlesk:

Mě opadali všechny květy,asi jim vadil vítr.Dám tam místo nich něco jinýho.Mrzí mě že se jim u mě nedaří,ale tak zkusila jsem to no…

Reagovat
MarkyM 05.06.12

@Seal

Nádhera :potlesk:

Mě opadali všechny květy,asi jim vadil vítr.Dám tam místo nich něco jinýho.Mrzí mě že se jim u mě nedaří,ale tak zkusila jsem to no…

Reagovat
Re: MarkyM | Seal 06.06.12

Taky si myslím, mě v těch truhlíkách ze začátku pořád poskakovali kosi, zobali do listů, rozhrabovali hlínu a lámali větvičky, byla jsem z nich na nervy. Pak jsem ještě na 2 rostlinách našla obrovské zelené housenky, které jim užraly polovinu konečků :pocitac: A přesto – mají už pěkný převis a rozrůstají se bleskurychle ;) Ještě to nevzdávejte, přihnojte a uvidíte, hodně zdaru :kytka:

Reagovat
Re: Seal | MarkyM 06.06.12

Nu dobrá holky, dám na vás a ještě je tam nechám :kytka: Ale mě přijde že se vůbec nerozrůstaji :nevim:

Reagovat
Re: MarkyM | Seal 06.06.12

Teď je zima, všecko stojí :roll:

Reagovat
emilka12 06.06.12

@MarkyM za tyden obrostou.

Reagovat
buliznik 26.10.12

:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: teda to je krása!!! :mavam:

Reagovat
pucek 23.09.13

Fuchsie už podle počasí čeká brzo stěhování do sklepa. Každý rok je mi líto odstrańovat květy a poupata, ale nedá se nic dělat. Tak jsem ještě něco nafotila.

Reagovat
Re: pucek | pucek 21.03.14

Na zahradě do začátku listopadu, no a po 4,5 měsíci už jsou ze sklepa venku. Sice jen v bytě, ale sleduju jak obráží. Každým rokem tak o dvě přijdu, tak i letos to vypadá, že dvěma se nechce. Až pěkně vyrazí, tak si ulomím a namnožím.

Reagovat
Lanková 21.03.14

…jsou nádherné pucku! Ale ve sklepě máš asi okno, viď? Naďa :palec: :palec: :palec:

Reagovat
Re: Lanková | pucek 21.03.14

Naďo, mám sklep v paneláku, ten nejdál od okna, takže skoro tma. Ale když jsou bez listů, jen holá dřívka, tak jim to nevadí. Jednou ze týden je trochu zaliju. Kamarádka je taky pěstuje, tak jsem ráda, když si nějaké spolu vyměníme. Opravdu je to vděčná rostlinka, neslyšela jsem, že by někomu nekvetla. A když se trochu přihnojí-tak se snaží.

Reagovat
Re: pucek | Lanková 21.03.14

Díky moc, to je dobrá informace…N. :mavam:

Reagovat
redfox 21.03.14

Dobrý den, máte někdo fuchsie na východě – nám tam svítí sluníčko asi do 12 hod a dočetla jsem že mají rádi stín a ten nemáme nikde.

Reagovat
Re: redfox | Lanková 21.03.14

…polostín! N. :mavam:

Reagovat
Re: redfox | pucek 22.03.14

[citace] @redfox píše: Dobrý den, máte někdo fuchsie na východě – nám tam svítí sluníčko asi do 12 hod a dočetla jsem že mají rádi stín a ten nemáme nikde. [/citace] Taky jsem je měla nejdřív v paneláku na okně, kde do 12h svítilo a přežily. Pravda ale je, že tmavší druhy slunce líp snáší-píše zahradník. A taky je dobře odstraňovat odkvetlé květy se semeníkem-zbytečně se vysilují. Ještě pár fotek z loňska, doufám, že letos budou taky OK.

Reagovat
kacaba kou 23.06.14

S MALOU PŘESTÁVKOU PĚSTUJI FUCHSIE PŘES 40 LET A JINÉ KVÍTÍ. NEJSEM ODBORNICE
A V ZAČÁTCÍCH JSEM MNĚLA TAKÉ PROBLÉMY. A TO I KDYŽ ÚSPĚCHY MOJI MAMINKY BYLY ÚŽASNY. VŽDYŤ ZASADILA PLEVEL A VYROSTLA JÍ „ORCHIDEJ“. JEDNOU MI ŘEKLA "HOLKA VŽDYŤ NA TOM NIC NENI. POŘIĎ SI KYTKU NEJEN PRO JEJI KRÁSU, ALE PRO TVOJI POTĚCHU A DEJ JI VŠECHNU LÁSKU, POVÍDEJ JI A KDYŽ JI NĚCO CHYBÍ TAK SE JI KLIDNĚ ZEPTEJ. DĚLÁM TO DOBŘE NEBO MÁM DÁT VÍCE HNOJIVA, NEBOJSEM TO PŘEHNALA A UVIDÍŠ. USMÁLA JSEM SE NAD TIM ALE NEDALO MI TO. ZAČALA JSEM SI S KYTIČKAMA POVÍDAT A NEJEN TO. NĚKDY JSEM S NÍ CESTOVALA PO BYTĚ AŽ JSEM NAŠLA TO SPRÁVNÉ MÍSTO. JINDY ZASE NECHTĚLA MÍT MNOU URČENOU SPOLEČNICI. JEDNOU JSEM S MÍSTEM ŠOKOVALA I ZAHRADNÍKAA VĚŘTE PŘIŠEL SE NA TEN KVĚT PODÍVAL A JEN KROUTIL HLAVOU. TAK VÁM PŘEJI HODNĚ ÚSPĚCHU S PĚSTOVÁNÍM KYTIČEK HLAVNĚ NEZAPOMEŇTE JSOU TAKY ŽIVÉ. :mavam:

Reagovat
pucek 23.05.15

Fuchsiáři, co letos, už máte první kvítka? Já zatím jen toto, ostatní se chystají :kytka:

Reagovat
Re: pucek | emilka12 23.05.15

Muj splněný sen, mít fuchsie. Máme balkon na jih a kvůli upalu jsem je nemohla pěstovat. Tědˇˇ máme zasklený balkon a na boku máme Matné sklo Tak se jim snad u nás bude dařit :)

Reagovat
pucek 23.05.15

Emilko, to už se jim bude líbit :kytka:

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.