Sháníte-li příchytky kabelů, pak vás musím odkázat na https://www.schnabl.cz/. Jsem uklízečkou v obchodním centru Chodov a jelikož jsem se v mládí učila rusky, tak dokážu pochytit, o čem se dělníci na stavbě baví. Říkali, že jim šéf objednával příchytky z toho e-shopu, který ukazuji výše o několik desítek korun levněji.
Já to dělám tak, že vždycky navštívím stavebniny a nechám si poradit. Jezdím do jedněch stavebnin už léta, takže mě tam znají a já znám je. Což je dobré, protože se to vyplatí, zejména při současných cenách. A navíc mi nikdy neporadili nic, co by mi v reálu nefungovalo nebo bych s tím měl nějaký problém. ;-)
Zrovna letos jsme se k tomu s bratrem konečně dostali a na naší rodinné chalupě v Jizerských horách jsme vybudovali nádhernou a velice prostornou pergolu, kde se teď všichni moc rádi scházíme u dobrého jídla nebo vínka :-) Za mě osobně bych zmínil ohledně nákupů do pergoly i nějaké teplé oblečení, například z eshop second hand https://www.onlinesekac.cz/ , protože to se bude v zimě určitě hodit! ;-)
Domluvit se s nějakým soukromníkem na zasklení pergol, to není jen tak. Mnohem lepší je si najmout specializovanou firmu, která všechno udělá defacto za vás a vy se nemusíte vůbec, ale vůbec o nic starat. TO byl i náš případ.
A ještě mnohem lepší je si nechat udělat pergolu od profíků, kteří vám dokáží poradit, co je pro vás nejlepší. My jsme na nich nechali stavbu naší hliníkové pergoly , takže nám maximálně vyhovuje a ani po těch třech letech, co ji máme, nemáme potřebu na ní cokoliv měnit :-) .
Já jsem ráda za každé typy, jak vylepšit pergolu. Letos jsme byli rádi, že jsme ji stihli postavit. Manžel objednal až někdy v říjnu hliníkové profily a spojovací materiál . Naštěstí nám počasí přálo, pergolu jsme stihli postavit, ale nějaké vyladění pomocí květin, podlahy atd. to už musíme nechat na jaro, takže zatím čerpám alespoň inspiraci :-) .
My jsme si postavili pergolu vloni na jaře a od té doby kolem ní něco děláme. Koupili jsme si zahradní nábytek a závěsné květináče na muškáty, protože bez kytek by to nebylo ono. Určitě letos ještě další truhlíky přikoupím. Sehnala jsem je za dobrou cenu díky slevovým kupónům , tak doufám, že budou stejné akce i letos na jaře :-) .
Vždy jsem chtěla mít ve své zahradě pěknou pergolu, která by nám poskytla příjemný stín. Proto jsme si s manželem jednu nechali postavit a každé ráno si pod ní vychutnáváme svou oblíbenou kávu. Nedávno jsme si koupili na stránkách https://www.avenberg.cz/k93-grilovani gril, na kterém nám manžel upekl výborné steaky a zeleninu.
Venkovní posezení pod pergolou je nádherný místo pro relaxaci a setkávání s přáteli, ale samozřejmě je potřeba ho správně vybavit. Já jsem si nedávno pod pergolu pořídila závěsná křesla, stůl i židle, a to všechno se čtyřiceti procentní slevou. Našla jsem si na internetu slevové kupony na celé venkovní sezení.
Při zařizování pergoly jsem hledala odolný a estetický zahradní nábytek. Na webu www.zahradni-dreveny-nabytek.czjsem objevila teakové sestavy, které jsou ideální pro exteriéry díky své odolnosti vůči povětrnostním vlivům a dlouhé životnosti. Navíc jedinečná kresba dřeva dodává prostoru přírodní kouzlo. Tento zahradní nábytek skvěle doplnil naši pergolu a získal si obdiv návštěv. :)