Ahoj, mám menší dotaz. Koupila jsem si jahody na závěs a mám je na terase, krásně plodily super, ale chtěla bych se zeptat nevíte jak je zazimovat? Mohu je dát třeba do sklepa kde te tma? Vůbec si nevím rady…Poradí někdo :?: :?: :?:
Zdravím, nám zbyly z instalace plotu plotové zástěny a tak mi to dal manžel do sklepa a já je nainstalovala na to. Ono je výhoda, že v zimě vám ty jahody neporostou, takže je tam stačí jen trochu zafixovat a nechat být. A samozřejmě teda pravidelně zalívat, aby vám přes zimu neuschnuly. ;-)
Jestli máte možnost,já bych je dala do záhonu,tam by přezimovali a na jaře zase zpátky do truhliku,ale určite vám jěště poradí :lol: :lol:
já je trochu ostříhám a dám do sklepa-občas trochu zaliju,ted jsem ještě zasadila odnože aby se chytily a až se více ochladí tak je uklidím taky. :palec:
Moje přezimovaly na balkonu,přikryté netkanou textilií a zabalené v novinách (více vrstev).Občas jsem zalila vlažnou vodou. Takhle to někdo radil (možná právě na Konvi) a opravdu mi nevymrzlo nic.Ale pokud bych měla sklep, určitě by na zimu skončily tam :wink: .
Krásný den milovníkům jahod. Potřebuji radu. letos poprvé jsme zakoupili závěsné jahody. mám je na balkoně v paneláku. Ale jedny rostlinky mi jdou do spousty šlahounů, vysících z květináče dolů a plody se vůbec nevyvíjejí. spíš to vypadá, že schnou. dělám pravidelnou zálivku, je pravda, že letos sluníčko, které jahody potřebují není. Ale nevím jestli nemám šlahouny odstřihnout, aby měli mateřské rostliny sílu plodit? používají se i hnojiva a můžete mi doporučit jaká? Jsem v pěstování úplný nováček děkuji :nevim:
My jsme na jahody použili náš starý sprchový závěs. On jak nepropouští vodu, tak je úplně super, když jsou venku teď ty silný deště. Museli jsme si však koupit nový. Kupovali jsme si docela fajnovej z eshopu https://www.emako.cz/…ve-zavesy-2/