Chtela jsem se zeptat když nemám chladnémísto,mužu pěstovat ,normalně doma,zvyknesi
Já myslím, že poroste, ale určitě nepokvete a nebude mít plody – myslím. :-D
ahoj , dostala jsem k narozeninam citrus meyer … poradte mi prosim , jak ho presne pestova, na co si dat pozor … nerada bych o nej prisla ;-) predem diky
Urcite zalevat a hnojit :-D Pokud je moznost, tak na leto dat rostlinu ven do polostinu. Citrusy maji rady to same jako ostatni rostliny, to znamena destovou vodu, roseni atd. K citrusum patri samozrejme i sestrih. Pokud rostlina zakvetla, nikdy jsem ji nenechaval vsechny kvety. Nechal jsem jich jen par, umerne tomu, jak velka rostlina to je a kolik ma listu.
jo meco jsem cetla, ze na jeden plod 25–30 listu na rostline .. a co pruvan, skudci, puda? nebo svetlo ? :think:
Pruvan citrusy urcite radi nemaji, stejne jako jine rostliny. Problem jsem mel vzdy, kdyz jsem prenesl rostlinu na zimu z balkonu do bytu, tak shodila listy. V OBI jsem si koupil zeminu primo pro citrusy, ale neni vubec dobra, jelikoz strasne vysycha. Co se tyce skudcu, tak nejvice jsem zapasil s puklici a na tu mi zabral Savel.
tak ted jsem chytra jako kniha :lol: a jinak je cironik meyeruv roubovany ? nebo neco takoveho ? mam tisic rostlin , ale citrusy jsem jeste nejak nezkousela… a kdyz jo, tak po nejake dobe uschnul :-D
To ja netusim, zda jste dostala roubovanou rostlinu nebo rostlinu z rizkovance, ale pravdepodobne to prvni.
rostlinu jsem merila a je vysoka asi 60 cm a siroka 60 cm , uz ma malinke poupatka…otrhavají se kvety nebo male citrusy ?kvetu tam hodne, ale nevim, jestli je mam otrhat ted a nebo az tam budou malinke citrusky…listu ma asi 150 a poupat 50 :-D :lol:
Kvety je dobre zredukovat co nejdrive, to znamena uz u poupat, necekat na pludky. Zbytecne to rostlinu vysili.
tak nenechat ani zakvest.. slysela jsem, ze pry kvety nadherne omamne voni :-) a cim mam prosim hnojit(mame doma dobytek, takze kravskeho hnoje az az,da se pouzit? A jakou zeminu pouzit? A jak je to se zimovanim? jeste se chci zeptat na kvetinac, ma prumer 15 cm a vysku 15cm… nevim jestli je to pro tak velkou kytku dostacujici … a nakonec mam citrusy 2, meyeruv a druhy nevim jak se jmenuje- to je ten velky :-) mame doma dobytek, takze kravskeho hnoje azaz,da se pouzit ? jinak , diky moc za cenne informace :lol: :-D
myslim, ze nejvice informaci a odpovedi na vase otazky ziskate na strankach www.citrusy.cz
jo tam taky chodim, ale prijde mi trosku neprehledne razeni temat , tak se radsi zeptam tady, ale jinak diky moc za rady ;-)
ahoj, poradili byste mi prosim nekdo ? Dostala jsem citroník na narozeniny. Půda byla suchá a tak jsem ho trochu podlila. První den bez problémů, ale druhý den mu začaly žloutnou listy ( měli zelenou jenom žilnatinu) a ty co nezežloutly, tak uschnuly a nějak neopadaly ..(poslední bod jsem zachytila tady v diskuzi ).umístila jsem ho k regálu (naproti okna)do pokojíku, který má okno na JV (sluníčko tady je od rána-od východu asi do půl třetí). Rostlinka už je celkem velká ( asi 60 cm výška , 60 cm šířka) a měla nasazené poupata, tak nevím co se s ní stalo, ale bylo by mi líto, kdyby uhynula Jediné co mě napadlo, čím by to mohlo být, tak převozem ( bylo zrovna celkem chladno- 24.února) Moc vás prosím o stručnou radu co dělat a vysvětlení co se s rostlinkou děje, předem díky za odpověď.