Zdravím a dobrý den, víte co mě v poslední době zajímá? Řeknu vám to. Dokončili jsme práce na zahradě a po celém roce vlastně není co dělat. Tak si říkám, že by to chtělo nějaký relax a napadla mě podzimní dovolená. Dlouho jsme nikde nebyli, tak proč ne. Jenže kam? Asi by to měla být nějaká exotika. Líbí se mi Kapverdské ostrovy. Byli jste tam někde? Nebo co děláte vy, když nic neděláte? :) Manžel by chtěl jet na ryby, ale to jako není nic pro mě.
Jako chápu, že je to někdy docela složité. Pro mě je třeba koníček moje práce, ale sám si uvědomuji, že je to trochu na hraně a člověk si tím říká o vyhoření. Relaxuji třeba studiem. Teď mě hodně zajímají investice do zlata a tak si o tom hodně čtu odborné články a šetřím na svoji první zlatou cihličku, kterou doma zhodnotím. :)
Většinou hudbou. Mám doma malé nahrávací studio a zkušebnu, kterou si postupně vybavuji. Takže když je šeredné počasí a já mám chuť, tak se tam zavřu a jen tak si hraju. Anebo řeším výbavu. Teď jsem koukal na to, jak vybrat conga, protože si říkám, že by se mi to fakt domů hodilo. :) Mám rád exotickou a world music, tak co by ne. :)
Obvykle relaxuji prací. Teď jsem dělal o víkendu, když bylo šeredné počasí dětský nábytek, skříně a pak taky jednu takovou poličku do koupelny. Prostě práce v dílně. Nedovedu si představit, že by byla sobota a já to proležel třeba na gauči. To by mi přišlo jako nevyužitý den. Ale možná jsem jenom divný. :)
Jak to tady píše kolega nade mnou. Většinou relaxuji tím, že něco dělám. Takové to ležení na gauči fakt moc nepraktikuji. Leda že by dávali nějaký fajn film nebo třeba že by dávali fotbal. Dnes je sice svátek, ale já stejně jedu pro nábytek Praha, abych dneska stihl složit alespoň postel a novou skříň. :)
Asi nejlepší relax pro mě byl letos, když u nás byla vnoučata. Dala jsem si čtrnáct dní oraz a jen si to užívala s nima. Jasně, něco málo práce jsme udělali, ale byla to kolektivní práce, takže v pohodě. A navíc si všechna vnoučata přivezly stany a spacáky, udělaly v rohu zahrady ohniště a každý večer jsme si užili super grilování. :)
To zní vlastně jako skvěle strávený čas. My jsme teď také právě uvažovali, že bychom sbalili stan a vzali takhle někam děti. Teoreticky bychom si mohli s sebou vzít i kola. Manžel nedávno koupil hagusy g3 na auto, takže bychom mohli kola dát na střechu a vyjet. Teď je ale na to ještě zima. Pokud se ale trochu oteplí, tak bych se tomu vůbec nebránila.
No, co se týče odpočinku, tak podle mě není nic lepšího než si zajít na nějakou dobrou masáž. Chodím takto pravidelně jednou za 14 dní a pokud jste to nikdy nezkusili, určitě můžu doporučit. Masáže jsou prostě super. Co bych ale teď celkem ráda zkusila jsou takové ty erotické masáže. Nenašel by se tu někdo, kdo by s tím měl zkušenost?
Ze všeho nejvíce nechápu jak někomu může stačit jedna jediná espresso káva za den. Já třeba nedokážu fungovat odpoledne aniž bych neměla vypité čtyři podšálky. Takové lidi ze srdce obdivuji. A taky vím, že to, co dělám a kolik toho piju, není dobře.
Jak tady již někdo několikrát zmiňoval, fajn investice jsou investice do domácnosti. My jsme třeba teď kupovali nové kuchyňské skříňky, což něco samozřejmě stálo. No, a takhle si prostě zhodnocujeme domácnost. Zatím to teda nemáme udělané tak, že bychom kupovali nějaká aktiva nebo prostě investiční instrumenty. Nejdřív mít hotový dům a pak budeme pokračovat.
Já jsem si nedávno na webu relaxujeme.cz našla nějaké SPA wellness a tak se na to chystám na září. Doufám že se to vydaří a dostanu v práci volno. Protože to volno už opravdu nutně potřebuji. Za ty roky jsem toho stihla tady opravdu dost, to mi věřte.
Naše nová zimní zahrada je prostě úžasná! Už žádné hádky o tom, kdo bude mít nejlepší místo u okna, protože teď má každý skvělý výhled na zahradu. Je to dokonalý prostor, kde si můžeme odpočinout, popovídat si a občas tam dokonce i pracuji. Mám pocit, že náš domov teď získal úplně nový rozměr.