Přeskočit na obsah

Jak zachránit klivii

Diskuze z rubriky Pokojové rostliny, založená 8. prosince 2014. 6 příspěvků, poslední z 9. července 2016. Archiv — nové příspěvky se nepřidávají.

ggabcadeny8. prosince 2014

Dobrý den, potřebovala bych poradit, zda se dá ještě zachránit klivie, která má oschlé listy. Přidávám foto. Děkuji za každou radu.

Jak zachránit kliviiJak zachránit klivii
Reklama
pucek8. prosince 2014

Ty oschlé konce jedině zastřihnout a počkat až uprostřed vyrazí nové listy. A jinak je ta klivie v pořádku? Jestli je normálně "živá" tak se postupně omladí a ty suché listy se odstraní, ale jde to pomalu, klivie moc rychle neroste.

Jolana 138. prosince 2014

Vypadá to, že jste je měla na slunci, to nemá ráda, jak řekla "pucek" musíte počkat, až odroste.

emilka128. prosince 2014

Já ji mám na jižní straně na okně a přez léto zatahuji žaluzii. Já bych řekla že ji máš ve velkym květináči a nemá prorostlé koreny. pak hlína zahnívá a ničí rostlinu, Dej ji na okno a menší květináč. V menším květináči ji budeš mít silnější a taky pokvete 👏

Jak zachránit kliviiJak zachránit kliviiJak zachránit klivii
emilka1219. května 2016

Co t o zas je? 🙄 😈 💻

germi9. července 2016

Vypadá to na spálené sluníčkem. Zalívat jen do dolní misky nikoliv do hlíny. Mohlo by to pomoct, nic s ní nedělat, necht jinak v klidu. Pokud letnit, lze, ale opatrně se slunkem-žádné.

Reklama