Tak jsem před 14 dny koupila v zahradnictví broskvoň a jen jí tak narychlo zahrnula do hromady hlíny,aby vydržela než se rozmyslíme kam jí umístíme. Tento víkend jsme ji chtěli usadit na stanovené místo a přes noc napadl drobet sníh. Teď konečně roztál, venku svítí sluníčko a je na nule. Co s ní. Máme ji přesadit nebo máme počkat? Manžel jezdí domů jen na víkendy tak by musela vydržet ještě týden.
já jsem loni 31.4 zasadila meruňku, vypadá že přezimovala.Taky bych nečekala a zasadila broskvoň už teď.
Míno,já stromek vždy dám na dva dny do vody, kousek nad kořeny. Pak zastřihnu otrhané kořeny, zastřihnu větve na tři čtyři pupeny, rozhodnu se u broskve jakou chci korunku, dutou, nebo s terminálem, to záleží na tobě, co chceš. Do jamky jako oporu pro stromek natluču slabý roxor, na dno nasypu trochu dobrého kompostu a dám tam stromek. Zasypávám a poklepávám stromkem, dosypu pod ,,kloubek,, a přišlápnu zeminu,naleju konev vody a nezapomenu uvázat stromek do ,,osmičky,, k opoře. V srpnu, v záři, trošku projedu korunku nůžkama, v zimě bez sněhu, zalévám, i nové meruňky, jinak ti to uschne, je to tak, taky jsem tomu nechtěl věřit. Vezmu dva kanystry vody do auta a naleju to ke kmínkům, a vím, že se na jaře vzbuděj. Už to leju ke každému novému stromku, když je zima bez sněhu.Radši. :D
ahojky, chtěli bychom vysadit ještě broskev, ale není už pozdě, počkat na podzim? porad´te, Marci
Ahoj, to už je pozdě, asi už jí teď ani nikde nekoupíš. Takhle jsme dopadli minulý rok, rozhoupali jsme se někdy v tuto dobu a už jí ani nikde neprodávali. Že se sází na jaře ještě než vyraší listy a nebo potom na podzim.