Ahojky, nemáte zkušenost s nějakou kytkou, kterou bych mohla dát do koupelny co nemá okna??? V nejhoršim případě tam budu muset šoupnout umělou, ale to bych fakt nerada.
Na téma květin do koupúelny se tu již jednou hovořilo a světe div se, já to našla, tak se zkus mrknout… http://www.emimino.cz/…pelny-29361/
Tak tenhle problém řešíme taky. Kamarádka dělá v květince, tak se snažila něco zjistit a bohužel ať se ptala jak se ptala, tak žádná kytka do koupelny bez okna není.
Bez světla Ti bohužel neporoste žádná kytka :-( Jsou na světle (přirozeném) životně závislé.
Já jsem frkla do koupelny velkou umělou orchdeu z Ikea, do vysoké modré vázy, a vypadá super. Kamarádka se mě dokonce ptala, jak mi ta živá kytka může v koupelně přežít… :lol:
A nahoře mám modrý květináč s takovým umělým kapradím Ikea.
hmm říkáte z Ikey :think: Asi brzo vyrazim do Prahy :lol: Jestli to vypadá dobře a vyloženě nebije do očí ta umělost, tak do toho jdu. Díky :palec:
Některý umělohmotný se opravdu povedou a vypadají pěkně. Sama mám takhle umělou orchidej a levanduli a vypadá to hodně dobře.
Alíku, já bych ti navrhovala koupit si umělé kytky v IKEA. Jsou naprosto super a to já umělé nesnáším, ale tyto jsou velmi vkusné, mám je na okně :-), protože to je takové vyšší okno v obýváku a na živé kytky jsem tam pořád zapomínala, takže žádná tam dlouho nevydržela a s umělou z IKEA jsem naprosto spokojená!!! Mám tři i v koupelně (i když i tam máme okno). Foto připojuju, jsou to ty tři bochánky v žlutých květináčích :-)
Tak to je rozhodnuto :palec: A tu koupelnu bych brala taky, ta je nádherná :potlesk: :dance:
Já si teda nedokážu představit, že bych měla v domě nějakou místnost bez oken. Nejen, že denní světlo nic nenahradí, ale také je potřeba v každé místnosti větrat. Přijde mi to tedy dost nepraktické. My máme plastová okna v celém domě a jsem s nimi spokojeni. Nedávno jsem narazila na zajímavý článek, jestli může sklo samo prasknout, na https://www.dumabyt.cz/…e_27108.html , tak jsem se zamyslela nad tím, že hlavně teď přes zimu by to byly dost velké komplikace, když by nám do domu táhlo rozbitým oknem. Tak snad nám naše okno nepraskne.
Můžu mít dotaz? Kde kupujete květináče na pokojovky? Já se po nějakých dívala v zahradnických potřebách tady u nás, ale žádné, které by se hodily do interiéru tam neměli. Koukala jsem se i na internetu a docela se mi líbí třeba ty, co mají tady https://www.emako.cz/kvetinace-2/ Ty nevypadají špatně. Kde kupujete vy?
Ahojte, my jsme si nedávno také chtěli pořídit nějaké ty květinky, které nepotřebují tolik světla, ale vůbec žádné jsme nemohli najít v našem okolí a tak nám to bylo natolik líto, že jsme se rozhodli si v rámci rekonstrukce jedno to okénko prostě udělat… Udělali jsme si ho a využili k tomu plastová okna z této stránky zde – https://www.oknoplastpn.cz/ … Tak kdyby náhodou někdo měl zájem, tak mrkněte :-)
No tak to teda musím silně nesouhlasit. Jak asi chceš přivádět světlo do pokoje, kde bys chtěla pěstovat květiny? Vždyť to je jasné, že potřebuješ mít alespoň nějaké okno v místnosti, pokud tedy s manžílkem nepěstujete 35 zelených rostlinek měsíčně jako my – na léčebné účely!! Samozřejmě :)))
Já bych před nákupem květin ještě zhodnotila, zda právě umístění nějakých květináčů a nebo jiných předmětů nenaruší ozvučení místnosti. Možná si řeknete, že je to prkotina, ale teď jak se pracuje z domova, tak ten zvuk je alfa omega veškerých spojení. A nechcete přece, aby se vám špatně odrážel hlas.
Ono velmi záleží na tom, jaká je v místnosti vlhkost a teplota. Obecně se vyplatí dát pokojové rostliny do opravdu vlhkého prostředí. Na druhou stranu máme doma dva designové krby, a to v obývacím pokoji a poschodí, což pokojovým rostlinám zrovna nesvědčí. Mnohem lepší je tedy třeba chodba nebo kuchyň.
No nevím jak je to u vás, ale u nás tedy u pergoly jednoznačně díky svým nesmírným výhodám vyhrála plastová okna jako řešení nějakého přívodu vzduchu a světla. Chviličku jsme ještě přemýšleli nad hliníkem, ale pak jsme si dali vedle sebe plusy a mínusy a měli jsme v plastu hned jasno. 8
My máme ve vchodní chodbě jenom dveře a to ještě bez oken. Takže to můžeme považovat za místnost, kde se sice občas nějaký ten čerstvý vzduch objeví, ale ve výsledku to není žádná sláva. Tam právě na komodě máme tři okrasné rostliny. Mohly by být v lepším prostředí, ale to bychom zase v sále neměli nic pěkného.
My teď do naší ložnice pořídili nové ložní prádlo a už se nemůžu dočkat toho až si budeme užívat některých momentů v ložnici s mým manželem. On je velký romantik a zároveň strašně něžný. To je miláček, jsem ráda že jsme se poznali na výletě.
Já bych si už nedala asi nikam květiny dokud bych dal neměla koupelnové předložky. Jak totiž se všude v koupelně bez nich dělá kluzká podlaha, tak bych se bála že hodím záda a ještě hlavou se zabořím do květináče. Mám takovou smůlu že by to na mě pasovalo.
Já s teda nedokážu představit, že bychom někde neměli mít okno. I v koupelně máme úplně malinkatý, ale máme. Nejen kvůli světlu, ale i větrání, abych dokázala ráno udělat pořádný průvan. Sice mě na jednu stranu štve, že je k nám dovnitř tolik vidět, ale to vyřešili plissé rolety pro zavěšení na okenní křídlo bez vrtání do rámu a zase tu máme hodně denního světla :-) .
Také souhlasím s tím že kupovat si čas od času květinu je dobře a určitě bychom to neměli považovat za něco za co vyhazujeme zbytečně peníze z oken. Přece jenom si uvědomíme že třeba takový dovoz květin je také neocenitelná služba v mnoha případech. Připlatíme, ale neřešíme.