Diskuze

Trvalky

Liliovník tulipánokvětý

sud 12.04.10

:potlesk: Prosím,jak je vysoký liliovník a jestli je to trvalka(keř atd) děkuji :lol:

Reagovat
PájaD 12.04.10

Liliovník je okrasný statný strom, který může dorůst až 40m :wink: . My ho máme doma zatím druhým rokem, ještě nekvetl (už aby to bylo :-D ), výšky cca 3m :wink: . Na zámku Kozel se mu úžašně daří (odtud i foto :wink: ). V době květu je to opravdu krása.

Reagovat
Re: PájaD | pucek 15.09.12

Ale četla jsem, že kvete až jako 20 let starý strom.

Reagovat
Re: pucek | ludmila60 16.09.12

Můžete sem dát fotku, jak vypadá, díky

Reagovat
Re: ludmila60 | pucek 17.09.12

Je spousta na netu, já sama ho nemám, je to mohutný strom a já mám malou zhradu :)

Reagovat
Seal 17.09.12

Tak tenhle nádherný strom roste kousínek od našeho domu. Taky jsem vloni zjišťovala, co je zač, prý LIRIODENDRON, ale to je asi latinský název. Kvete nádherně, ovšem 20let bych mu neřekla, nevím tedy, jak rychle roste, ale je vcelku štíhlý, max. pětimetrový..

Reagovat
Re: Seal | pucek 17.09.12

A teď jsem pro změnu četla, že nekvete dřív, než v deseti letech. Tak čemu věřit :think:

Reagovat
Re: pucek | poncirus 19.01.15

Je to pravda, kvete po asi 15 letech. To jsem se načekala. Bohužel mám sloupovitou formu a ta prý kvete málo. Při nákupu stromku jsem to nepoznala, bylo to košaté, nyní je to tvarem jako topol. Jeden květ měl ve tvaru květu leknínu, další byly klasické tulipánky.

Reagovat
lanikane 31.08.22

Bílý tulipán je květina s mnoha příznivými významy, představuje čistou lásku, vášeň, mír, vítězství a odpuštění. To je také důvod, proč si mnoho lidí vybírá bílé tulipány k vystavení na svatbách nebo dává bílé tulipány, aby ukázali svou omluvu.quordle moviedle

Ve feng shui lidé s kovovým osudem často používají tuto květinu k dekoraci při významných příležitostech, aby přinesli štěstí.

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.