Zdravím, mám doma rostlinu Marantu, ale listy začínají hnědnout (viz foto), co s tím? co této rostlině můžu přebývat nebo naopak chybět? zemina je stále mokrá, jak má být, rosím i listy a rostlina stojí na světlém místě, avšak né na přímém slunci. předem děkuji za odpovědi :mavam:
Mám ji taky sice jiný druh, ale nejde na ni přímo světlo- květině se daří – suché listy odstaňte. Vyhovuje jí světlé stanoviště bez přímého slunce, a to především v zimě. Na příliš světlém stanovišti rostlině budou blednout listy. V létě zaléváme 2× až 3× týdně, v zimě stačí jen 1× týdně. Když rostlině nezajistíme dostatečnou zálivku, tak listy ze od spodu žloutnou a nebo se objeví skvrny. Vysoká vzdušná vlhkost je pro tuto rostlinu velmi důležítá já ji obden rosím.
Já bych řekla že má moc vody protože je ve větším květináčku. Já ji mám v maličkém, koliktát je suchá a docela se ji daří. Mě když takhle hyne kytka tak ji oberu bal a nechám ji nezbytne nutné kořeny, a budťo přežile a nebo uhyne. :mavam: :mavam:
Ahoj, tak marantu se mi podařilo zachránit a dnes vypadá takto ;) pár starších lístků je na okraji suchých, ale zato má rostlina spoustu nových listů a výhonků ;)
Ty suché listy odstraňte berou sílu novým listům a nevypadají na květině dobře :mavam: :mavam: :mavam: