Chci se zeptat, mám v plánu pořízení nové pergoly, nejspíš někdy na jaře příštího roku. Nevím ale pořád jaký zvolit materiál. Původně jsem chtěl dřevěnou pergolu, ale musím říct, že se mi čím dál víc líbí i ty hliníkové pergoly. Co myslíte? Jaký materiál je lepší volba? Třeba i z dlouhodobého hlediska, co se týče udržování atd. Díky.
Dobrý den, také jsme s manželem přemýšleli o stavbě pergoly, ale místo toho jsme se rozhodli pro markýzu a můžu jen doporučit. Jednou z možností byla nainstalovaná výklopná, která se dá podle potřeby roztahovat, ale volba padla nakonec na <ahref=„https://svetstineni.cz/markyzy-samostatne-stojici.html“>markýzy samostatně stojící, koupili jsme dvě, jelikož máme poměrně velkou zahradu a výhodou je, že se dají i přesouvat.
Dobrý den, rozhodně je pořízení nové pergoly ten nejlepší nápad. Obě možnosti, dřevěná i hliníková pergola, mají své výhody a nevýhody. Dřevěné pergoly mají své kouzlo a přirozený vzhled, ale potřebuje pravidelnou údržbu. Na druhou stranu, hliníkové pergoly jsou odolnější vůči povětrnostním podmínkám a nevyžadují skoro žádnou údržbu. Já mám hliníkovou pergolu a pod ní jsem si v létě pořídila na internetových stránkách https://www.avenberg.cz/…novy-nabytek ratanový nábytek. Máte taky zkušenost s tímhle obchodem?
My jsme si nechali postavit hliníkovou pergolu a má i otevírací a zavírací střechu, takže je to něco mezi terasou a pergolou. Sice stála hodně peněz, ale je to paráda. Ještě přemýšlíme, že si ji necháme zasklít posuvnými dveřmi, abychom z toho udělali ještě zimní zahradu. Já tam trávím většinu dne. Pracuju z domu, zařídila jsem si virtuální sídlo firmy a nejlíp se mi pracuje právě v pergole :-) .
Dobrý den, osobně bych vám doporučila hliníkovou pergolu. Tenhle materiál má řadu výhod oproti dřevu. Hliník je odolnější vůči povětrnostním vlivům, jako jsou déšť, sníh nebo UV záření. Nepodléhá, tak snadno korozi a zahnívání, a to přináší nižší náklady na údržbu. Je to vidět i na svodidlech zde u silnic, který jsou z hliníku a vydrží dlouhá léta plnit svůj účel.