Diskuze

Pokojové rostliny

Monstera,kroton

deniskaajko 12.04.11

Doma mám monsteru i kroton,každý v jiné místnosti.Jejich krásné listy začaly na okrajích osychat.Listy celé u krotonu zmatněly a opadaly.U monstery zatím jen okraje zmatněly. :think:

Reagovat
ORCHILA 10.11.12

Mám monsteru i kroton, monsteru asi moc nezalévat také mi začínají žloutnout listy a už vůbec nenechávat vodu v misce a chce světlo. Kroton mi rostl krásně až do té chvíle co se mu začali kroutit listy a opadávat, když jsem se podívala pozorněji zjistila jsem, že je napadený sviluškou, tak jsem ho stříkala různými postřiky proti sviluškám i jsem si dala do květináče žluté pásky a ted konečně myslím, že je vše zažehnáno i když jsem četla, že se můžou schovat do hlíny a znovu tak přežít, takže i potom hlídat. :dance: :dance: :dance:

Reagovat
ORCHILA 04.02.13

Tak jsem si libovala jak mi rostou, ted však mám pocit, že jsem něco udělala špatně. Kroton byl krásně obrostlý a měl veliké listy ted jsem ho asi přelila, začaly mi opadávat listy a to dosti jsem ho dala raději zpátky na okno. No a monstera tu jsem měla u topení, sice pod oknem, ale začali se mi dělat na listech uschlé fleky, tak jsem dva asi ty největší listy ustřihla, no posudte sami posílám foto. :nevim: :nevim: :nevim:

Reagovat
Re: ORCHILA | Pivrnec97 05.12.16

Já mám jen Monsteru, nějakých 5 let. Pěstuji ji na chodbě, teplota okolo 17 stupňů v létě a 14 v zimě. Zalévám ji jednou týdně, hnojím jednou za 14 dní. Při zalévání také orosím vzdušné kořeny. Ale spodní listy náhle zežloutly. Co si o tom myslíte? :?

Reagovat
ORCHILA 13.02.13

Tak ten kroton mám zase napadený, jsou na něm na listech bílá vajíčka, mám za to, že je to zase sviluška, asi se jí jen tak nezbavím, zřejmě se při posledním postřiku schovaly do hlíny a jen čekali na vhodnou chvíli jak se zase ujmout vlády, to bude zase boj jen aby mi to nechytly ostatní kytky :pocitac: :pocitac: :pocitac:

Reagovat
emilka12 15.02.13

Orchilo já tu mám na kytkách zas puklice, postříkala jsem je biolitem a některé potřela mydlem.Je to na palici. Večny boj. :nevim: :nevim: :nevim: :mrgreen:

Reagovat
kyti5 15.02.13

Sviluška je neřád – musíš rostlinu vyjmout, zeminu zničit a kořeny proprat v roztoku proti svilušce, pak znovu zasadit do nové zeminy, ale stejně není zaručeno, že se neobjeví. A to nebude stačit jednou, taky jsem bojovala. Ale pak jsem zjistila, že je lepší se s jednou napadenou květinou roloučit, než si zaneřádit všechny co mám doma.

Reagovat
emilka12 16.02.13

@ORCHILA @ORCHILA O skus ty kytky poumyvvat mydlovou vodou a natřít leskem na kytky Frutaponm a do hliny jsou k dostání tyčinky na parazity. Myslím že je toho krotonu škoda vyhoditJá bych ho nevyhodila ani za nic. Vyhodíš -koupíš novy aa zas ti ho něco napadne. Já měla kdysi na fíkusu puklice, o obchodě mě radili vyhodit, já nevyhodila a dnes je bez puklice, zase jsou jiné kytky napadené, každy koníček : obnáší kus práce. :mrgreen:

Reagovat
emilka12 16.02.13

Taky mám monsteru, roste pomalu protože má málo světla ale i tak je mě ku prospěchu :hug: :hug:

Reagovat
ORCHILA 26.02.13

Monstera prý nesnáší ústřední topení a mě se spekly hned ty dva největší listy, tak jsem je musela ustřihnout, ale nemusí mít ani hodně světla, za to prý dost rosit, tak to taky zkusím. A s těma sviluškama máte pravdu je to opravdu hrozná věc se toho zbavit, už si myslíte, že máte vyhráno a zjistíte, že jsou tam znovu.Na tom krotonu mi opadalo celkem dost spodních listů a byly tam, tak na ně :pocitac: :pocitac: :pocitac:

Reagovat
Hugicek16 21.05.13

Chci se zeptat jestli mužu moc vysoký stonek krotonu zkratit a jestli obrazí. Těd je vytáhlý a jen pár listů. děkuji

Reagovat
Anonymni 09.09.22

Choose plants that are easy to care for and have strong vitality. pacman 30th anniversary

Reagovat
EliasPaul 02.11.22

I can't help but love this stickman fighter game, and no one in the world can stop me. This game gives me complete control over what I get and how long I play.

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.