Diskuze

Popínavé rostliny a živé ploty

Může se vistárie ještě vzbudit?

Lesina 11.05.10

Ahoj :)

Na podzim jsem přesadila vistárii a bohužel se zatím nevzbudila ze zimního spánku. Už jsem se s ní rozloučila, ale dneska (10.5.) se mi zdá jakoby se jí změnily pupeny – jakoby pukaly a měly na konci šedivou tečku, ale bez nalití. Ono to z popisu zní jednoznačně jakože se budí, ale stejně dobře to může být prasklý vyschlý pupen po důkladněm promokření od deště a následním uschnutí… Už jsem ji chtěla vykopat a zlikvidovat, ale nedá mi to a ještě čekám – a chci se zeptat, zda to není jen planá naděje.

Ano vím, že stačí počkat několik dní a budu vědět, ale zvědavost mi nedá – máte někdo podobnou zkušenost?

L.

Reagovat
Lesina 11.05.10

Přidávám ještě foto a získávám větší naději – zdá se mi, že se pupeny od včera ještě víc jakoby rozevřely a že šedé tečky na špicích jsou jakovy výraznější – tak snad… Ta fotka zachycuje pupeny, u kterých je to nejvýraznější – některé jsou stále hnědé, beze změn.

Jen mě překvapuje, že takto vypadá vistárie 11.5. – jinde jsem je viděla už zelené.

L.

Reagovat
IvetaD 11.05.10

Já jsem si loni na podzim přesadila asi 2m vysokou, nepřežila a uschla…jenže teď z těch úplně na oko suchých větví raší pupeny. A zespodu nové šlahouny. Nechala bych té vaší ještě šanci. Třeba obrazí aspoň zespodu.

Reagovat
IvetaD 11.05.10

Tak podle té fotky je jasně narašená:-)taky jsem si všimla, že jsou rozdíly v rašení, bydlíme na periferii a v centru města je vše o trochu zelenější, asi jak jsou tam budouvy, silnice nahřáté,tak je tam teplejší klima. My máme vistárii na pergole a obrůstá později než sousedovi o kus dál, který ji má u jižní zdi…

Reagovat
goldenka 11.05.10

to ještě určitě obroste, mě taky nic nedělala až jsem byla na mrtvici, že je po ní, mám ji teprve rok a teď během týdne obráží od země, narostla už 10cm a už i výš lezou lístky, takže žije a doufám, že se ppěkně rozroste :lol:

Reagovat
BaraF 11.05.10

Našim na chatě předpředloni zmrzla popínavá růže co se pnula 5m vysoko až na balkón a každé jaro přenádherně kvetla. Čekali jsme, čekali, pak ji odepsali a oplakali, v srpnu ostříhali uschlé výhony a připravili si krompáč, že ji vykopem…a ona na konci léta obrazila. Dnes se už zase pne až na balkón. A po letošní zimě manželovi uschnul a zase se probral bobkový list. Jen ji ještě nech.

Reagovat
iris66 20.05.10

tak toto je moje vistarie,dělá mi radost již třetím rokem :-D

Reagovat
iris66 20.05.10

takto je moje vistárie,mám z ní obrovskou radost již třetím rokem :lol:

Reagovat
Lesina 20.05.10

[citace] iris66 píše: tak toto je moje vistarie,dělá mi radost již třetím rokem :-D [/citace]

Vidíš, tobě již kvete, mě teprve pukly pupeny – o lístcích natož květech nemůže být řeč!

Ale hurá, asi opravdu žije – už jsem nedoufala…

L.

Reagovat
Han-da 20.05.10

Ahoj Lesino, mám vistárii třetím rokem, loni vypadalo, že uschl hlavní výhon, vyrazila odspodu dva nové, nechala jsem starý jen jako oporu pro ty nové a někdy v půlce léta obrazil i ten rádoby uschlý – letos se situace opakuje – tři loňské vypadají suše a opět razí odspodu nový. Tak bych určitě být tebou vydržela, navíc ty pupeny vypadají nadějněji, než ty na té mojí.

Reagovat
Anonymni 02.04.21

I my občas koupíme nějakou tu květinu do obýváku. Z čeho mám teď ale mnohem větší radost, tak je tento feng shui z https://www.buddhanaramek.cz/feng-shui/. Konečně jsme si jeden takový závěs pořídili domů a konečně do u nás vypadá zase o trochu víc jako někde na Východě. Kéž by se otevřely hranice a my vyrazili za příbuznými do Indonésie.

Reagovat
Anonymni 28.12.21

No, i já se vlastně pomalinku připravuji na takový zimní spánek a to konkrétně s tímto pyžamem zde – https://lanotte.cz/aruelle . Když se na něj totiž mrknete, tak se vám zavírají oči a to ani nemrknete, doslova! :D No, zkuste to samy nebo sami(?), a uvidíte. Dejte mi kdyžtáč vědět :)

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.