Nevíte, co by to mohlo být?
Diskuze z rubriky Pokojové rostliny, založená 28. června 2011. 7 příspěvků, poslední z 30. června 2011. Archiv — nové příspěvky se nepřidávají.
Ahoj všem, potřebovala bych poradit. Mám pokojovu rostlinu a vlastně nevím, co to je. Manžel ji před lety dostal a tvrdí mi, že je to benjamínek, ten ale vypadá jinak. Kytička je převislá, větví se, má dřevitý stonek úplně chloupkatý a lístky jsou ve tvaru kosočtverce, napadá někoho, co by to mohlo být? Díky moc, Markéta
mohl by to být cisus,žumen/je hodně druhů/ chtělo by ,kdybyste měla fotku, zkusím vložit jestli se to podobá té vaší
Moc děkuji, je to ono na 98% 🙂 Tak to se ještě zeptám, jak se o ni staráte, mně totiž trošku chřadne...
občas ji osprchuji tak 1x týdně a hnojím hnojivem na pokojovky tak 1x za 14 dní a zalejvám do misky pod květníkem a ona si bere vodu jak potřebuje , je velice nenáročná , pokud víc přeroste, tak zkrátím šlahouny a dám do vody až zakoření ...dám jich víc pohromadě do květníku a roste znovu.
Paráda, moc díky ještě jednou..
ať vám pěkně roste 😄 😄
ano,na té fotce je opravdu žumen Cissus antarctica.Žumen Cissus adenopoda má listy trojčetné,na vrchní straně tmavě zelené,zespodu načervenalé a jemně ochlupacené.Pěstování bylo popsáno správně.