prosím kdo by znal název rostlinky :think: :think:
už jsem to našla je to Iberka
Děkuju za tip..to by mohlo být. Já to totiž nikdy záměrně nekoupila, vypadá to, že cibulky byly přihozené v balení irisů. A dokonce přežily už druhou zimu v zemi,ačkoliv prý nutno na zimu vyrýt.Tak nevím.. 8-o
Tak to je prima, máte zase něco jiného a jsou moc krásné :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Jestli je to ixia,tak ty jsou nádherné,když jich je víc pohromadě,snad se vám rozrostou cibulky,to bude nádhera :potlesk:
Děkuju, já je vůbec neznala. :oops: Zatím se ke květu nemají,ale ještě mají čas.Vždyť pořádné teplo je teprve chvíli, tak snad se rozjedou.Loni kvetly až v červnu.
to je něco jako,frézie,mečíky,lucifery a pod,ale je to dobře,že budou později,aspoň nám pořád něco pokvete :lol: :potlesk:
Dobrý den, nechci zakládat novou diskuzi se stejným názvem.. Poznáte prosím někdo tuto květinu? Na jaře mi ji teta ukopla ze své zahrádky, ale sama neví, co to je :-) Kvetla krásně celé léto, teď už končí – fotka je ze dneška, už není ani moc hezká, ale snad ji někdo poznáte. Děkuji!
Příspěvek upraven 25.10.11 v 12:59
Včera jsem si přivezla od kamaráda žlutě kvetoucí trvalku – vybrala jsem si ji v létě. Když jsem byla malá, měli jsme ji doma a moc se mi líbila. Bohužel ani mamka, ani kamarád neví, jak se tato květina jmenuje. Na webu jsem našla její fotku, ale taky bez popisu. Nevíte někdo, co je to za květinu?
Řekla bych, že je to janeba- je víc druhů plnokvěté a jednoduché