Milé pěstitelky, u jedné z Vás jsem viděla pokojovou rostlinu Olověnec. Ráda bych tuto rostlinu měla trvale na zahradě, asi v podobě keříku. Pěstujete ji někdo? Díky za případné informace. Naďa :lol:
Nadi olověnec potřebuje ty samé podmínky jak muškát.tedˇv zimě ho mám na okně.Sousedka měla osázeny balkon a byla to nádnera.Já jsem měla jen jednu rostlinu.a taky pěkny :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Nadi,olověnec ti ale nepřežije naši zimu ,musela bys ho na zimu uklízet a nejlíp do zimní zahrady nebo na chodbu kde je dostatek světla je chladno -přezimuje asi jako oleandr zdravím H.
našla jsem ti pojednání o něm http://www.ceskestavby.cz/…ec-plumbago/
Hani díky, kdybych nebyla lenoch, tak se někam podívám a zjistím, že této rostlině opravdu neposkytnu v zimě takové podmínky, jaké potřebuje. A proto si vymyslím něco jiného. Díky vřelé a jak se máš, co děláš? :mavam:
Emilko, Tobě také díky za radu a je pravda, že teď už ani neuchováváme muškáty, prostě to není kam dát…ale to nevadí, jen se ještě podívám kolik stojí sazenička, na jaře případně koupím a když se osvědčí, budeme pár rostlinek kupovat. Tak se jdu dívat.. Jak se jmenuje Tvoje mrňavé psisko? Mám dojem že Rexík…? A asi Ti v posteli zahřívá ledviny a studené nohy, viď? Zatím pá díky Naďa :mavam:
Letos mě pěkně kvete i na tom upalu. Tedˇmá plumbaGo 52 stupnˇu. Tak je mu pěkně teploučko. :roll:
Květy nejrůznějších barev, tvarů a vůní, které vaši zahradu promění v exotický ráj fireboy and watergirl.
Tyto rostliny jsou často vyhledávány pro svou odolnost a schopnost přizpůsobit se různým podmínkám pěstování, což je činí ideálními pro zahrady i interiéry. solar smash