Asi 9 let stará broskvoň,stále dobře plodí(velké masité plody, někdy kadeřavost, ale teď již po druhý rok padají zelené, ničím nenapadené listy.Nevadnou, jen se jakoby neudrží na větvi.Denně je to hromádka na hrabičky. :cry:
Devět let je u broskvoně (kupodivu i u meruňky) kritický věk. To může mít spoustu příčin. Především si dobře prohlédni konec stopky, za který držely listy na větvičce. Jestli není užraný od nějakého hmyzu, případně napadený nějakou plísní. Taky se podívej, jestli koncové větvičky nezačaly měnit barvu kůry. Srovnávej s ostatníma broskvoněma na své zahradě, případně u sousedů. Srovnání s jinou lokalitou nemá moc smysl.
Ještě mě napadá jedna věc, ale ta je spíš pocitová. Broskev pochází z podhůří íránských hor (Persie – v ruštině se broskev řekně „persik“), No a tam je kromě závětří taky trošku tepleji. Takže se dá předpokládat, že je jim letos hodně „zima“. Možná proto shazujou listy. Letos moc sluníčka zatím neměly.
Dobrý den a děkuji za odpověď.Asi jste mně potvrdil i můj pocit,že je
to jen „její divné období“.Loni později, tak v červnu, byla bujná a
plody byly pěkné.Ale budu myslet na koupi nové broskvoně. Dík Jana.
:wink:
Zdravím, nám ovocné stromy také pořádně opadávají, ale popravdě bych tomu nepřipisoval moc velkou váhu. Podle mě je to úplně normální a nemá smysl to lámat přes koleno. Hlavně je listí nějak uklidit a vše se jinak nějak poddá. Zkuste se když tak podívat po nějakém hnojení či přípravcích s živinami, ale zas to nepřehánějte.
First of all, thank you for your post. baccarat online Your posts are neatly organized with the information I want, so there are plenty of resources to reference. I bookmark this site and will find your posts frequently in the future. Thanks again ^^