Dobrý den, potřebuji poradit. Mám Palmu roebelenie a žloutnou mě listy Nevím čim to je. Mám ji druhý den. Jestli třeba sluničko, proto že ji mám na prímím slunci a nebo jestli hnojivo chybí. Děkuji moc moc za rady. :,(
Děkuji Alexovi za odpověd. Mám dotaz na palmě mám ohlí listy nevím čím to je jsou zelený ale ohlí, ale nové výhonky ne nevím jestli to není třeba rošením. Nevím jestli raději nechat suchou hlínu, než mokrou. Děkuji přeji pěkný den.
Zdravíčko kolego, Schnoucí listy všeobecně jsou buď z přelití nebo sucha. Palmy žijí ve vlhkém prostředí. Doporučuji večer a ráno rosit a substrát udržovat mírně vlhký. S pozdravem Alex :)
Děkuji Alexovi za radu skusím. Můžu je nechat přes léto venku třeba na přímém slunci. Zalívání spíš do misky nebo do květináče děkuji Richard. Má někdo skušenosti s Banánovníkem děkuji pěkný večer všem. 8)
Robelinku na přímé slunce nene, do polostínu, přiměřenou zálivku
Dal bych jí na východní stranu aby nebyla dlouze exponovaná na přímém slunci. Zalévat na substrát. S banánovníkem vám neporadím, ale co jsem slyšel v našich podmínkách se mu dobře nedaří v zimě je potřeba mu několik hodin svítit jinak jde o palmu takže vlhkost vzdušná hnojení ve vegetačním období a hlídat teplotu. Co vím že je to velmi obtížné. S pozdravem Alex. :)