Diskuze

Pokojové rostliny

Palma roebelenie

Richard 30 03.06.15

Dobrý den, potřebuji poradit. Mám Palmu roebelenie a žloutnou mě listy Nevím čim to je. Mám ji druhý den. Jestli třeba sluničko, proto že ji mám na prímím slunci a nebo jestli hnojivo chybí. Děkuji moc moc za rady. :,(

Reagovat
Re: Richard 30 | Richard 30 17.06.15

Děkuji Alexovi za odpověd. Mám dotaz na palmě mám ohlí listy nevím čím to je jsou zelený ale ohlí, ale nové výhonky ne nevím jestli to není třeba rošením. Nevím jestli raději nechat suchou hlínu, než mokrou. Děkuji přeji pěkný den.

Reagovat
AlextheGreat 04.06.15

Zdravíčko kolego, Schnoucí listy všeobecně jsou buď z přelití nebo sucha. Palmy žijí ve vlhkém prostředí. Doporučuji večer a ráno rosit a substrát udržovat mírně vlhký. S pozdravem Alex :)

Reagovat
Richard 30 04.06.15

Děkuji Alexovi za radu skusím. Můžu je nechat přes léto venku třeba na přímém slunci. Zalívání spíš do misky nebo do květináče děkuji Richard. Má někdo skušenosti s Banánovníkem děkuji pěkný večer všem. 8)

Reagovat
Re: Richard 30 | petrpolak 05.06.15

Robelinku na přímé slunce nene, do polostínu, přiměřenou zálivku

Reagovat
AlextheGreat 04.06.15

Dal bych jí na východní stranu aby nebyla dlouze exponovaná na přímém slunci. Zalévat na substrát. S banánovníkem vám neporadím, ale co jsem slyšel v našich podmínkách se mu dobře nedaří v zimě je potřeba mu několik hodin svítit jinak jde o palmu takže vlhkost vzdušná hnojení ve vegetačním období a hlídat teplotu. Co vím že je to velmi obtížné. S pozdravem Alex. :)

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.