Diskuze

Volné diskuse

Peníze na rekonstrukci

Anonymni 27.01.25

Dobrý den, v horizontu pěti let budeme chtít dělat rekonstrukci domu u rodičů. Jenže zatímco chuť a plány jsou, tak peníze jsou pořád taková velká neznámá. Co myslíte? Jaký nejlepší způsob zúročení peněz dnes existuje? Můžeme si dovolit investovat jednorázově zhruba 100 000 Kč + pak pravidelně každý měsíc. Nedávno jsem četl článek o tom, jak funguje dividendy Realty Income, tak mě napadá něco takového… Máte zkušenost?

Reagovat
Anonymni 29.01.25

Dobrý den, já si myslím, že dividendy asi nejsou fajn varianta, pokud potřebujete rychlé zúročení. Co se týče pětiletky, tak tam nepočítejte s moc velkým výnosem. Nebo prostě ušetřete na té rekonstrukci. Případně investujte do vzdělání a udělejte si to sami bez firmy. To je taky řešení. Je spousta článků jako tady, které vám leccos prozradí o tom, jak se to má dělat.

Reagovat
Anonymni 04.02.25

Dobrý den, ani nevíte, jak moc vám rozumím. Taky jsme sháněli peníze na rekonstrukci, kde to šlo. Jako teď už to máme naštěstí za sebou a čeká nás jenom drobná oprava, respektive údržba topení, kdy se budou montovat nové termostatické ventily. Ale když jsme si dělali prvotní kalkulace a četli nabídky (které se v drtivé většině zvedly o 10 až 15 % ve finální faktuře), tak jsem si říkal, že by bylo lepší snad koupit byt.

Reagovat
Anonymni 24.02.25

Jela jsem teď na nákupy a vypadá to že nám zase něco na tom výfuku funguje hůře. Bude třeba asi zase zavolat Milanovi ať nám přes ty https://cbdily.cz/ objedná náhradní díly Škoda. My jak už jsme starší tak těm věcem nerozumíme a nechceme s těmi internetovými platebními kartami mít nic dočinění.

Reagovat
Anonymni 26.02.25

Zdravím vás všechny, osobně bych řekl, že rekonstrukce je drahá záležitost, ale dá se dost vylevnit tím, že budete prostě kupovat levnější materiály. Třeba lamelové panely jsou vždycky levnější než nějaké OSB desky nebo třeba Ytong. A navíc to zvládnete i poměrně snadno sami. :) Ale je to samozřejmě i o tom, jaké vlastnosti požadujete.

Reagovat
Re: Anonymni | Anonymni 26.02.25

Dobrý den, souhlasím s vámi. Tohle je asi jediný zajímavý názor. Za mě je to pak třeba i o tom, že na všechno člověk potřebuje řemeslníka. V době internetu najdete třeba tady rady na to, jak si udělat pohled z SDK. Jasně, ne vždycky to zvládnete a je fajn znát ty svoje limity. Ale spoustu věcí si prostě sami uděláte.

Reagovat
Anonymni 28.02.25

A to si vezměte, že vás ta rekonstrukce pak bude ještě něco stát ve smyslu pravidelných nákladů. Jde o to, že my jsme si třeba nechali domů zavést optiku a kvalitní a rychlý internet. Šlo o to, že rychlost připojení u nás byla fakticky hodně tragická. Ale tak co, tak platíme měsíčně o něco víc. :)

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.