Přeskočit na obsah

Pěstování bylinek - zesílení, přesazování atd.

Diskuze z rubriky Bylinky a koření, založená 14. července 2015. 2 příspěvky, poslední z 14. července 2015. Archiv — nové příspěvky se nepřidávají.

JanaSen.14. července 2015

Dobrý den, v pěstování bylinek jsem začátečník, v květnu jsem si zakoupila v OBI semínka, speciální substrát pro bylinky, truhlíky a květináče a zasadila jsem majoránku, dobromysl, bazalku, kopr, mátu, koriandr, polníček, rukolu, špenát (to byla asi blbost do truhlíku, že jo?), rozmarýn, levanduli, tymián a šalvěj. Bydlím v městské činžovním bytě se zahrádkou, bylinky mám na okně v truhlících a květináčích, jde sem hodně světla a okna jsou směrem do zahrady, na zahrádce pěstuje moje teta hlavně květiny, ale není tam asi příliš úrodná půda, zkusila jsem tam později některé z bylinek přesadit (špenát, rukolu, polníček, kopr, oregáno) a všechny odešly, chytla se jen rukola, která zatím jakž takž přežívá. Moje bylinky vzešly skoro všechny až na rozmarýn a levanduli, ty ani nevyklíčily, otatní rostou, ale všechny mají jen delší šlahouny a menší lístčky, akorát šalvěj vypadá slnější s větším listem. V červnu jsem všechny přesazovala, aby měly více místa a část se pokusila dát jak už jsem zmínila na zahrádku - bez úspěchu. Také jsem zakoupila speciální hnojivo na bylinky a začala je cca 1x za 14 dní hnojit. V souvislosti s přesazováním se chci zeptat, jak to správně provádět, jak často a zda rostlinku po rostlince, nebo jen v trsích, či je t individuální u každé bylinky? A jak dosáhnout toho aby zesílily? Zastřihovat je? Děkuji za vaše případné rady. s pozdravem a přáním hezkého dne, Jana

Reklama
pucek14. července 2015

Já bych zastřihovala.

Reklama