Dobrý den, jak jste řešili podlahu na terasu? My jsme přemýšleli nad tím, že bychom koupili podlahu od https://www.floorforever.cz/, které se nám docela líbí. Nejspíš asi vinyl. Dneska existují i impregnace, které zabrání vlhkosti a zkroucení podlahy. Jen mám strach z tepelným výkyvů. Terasa bude mít sice stínění, ale pořád bude venku.
No, já si třeba myslím, že na terase by skvěle vypadala dřevěná podlaha. Právě jeden můj kamarád to takto má a fakt to vypadá nádherně. Samozřejmě, že to dřevo musí být upravené aby odolalo venkovním vlivům. Pokud je ale podlaha kvalitní, tak takto klidně vydrží roky. Až někdy budu rekonstruovat terasu, tak asi také zvolím dřevo.
No, my máme na terase dřevoplast a s tím jsem zatím hodně spokojený. Dobře se to udržuje. Teď ale spíš řeším jaké podlahy udělat v domě. Slyšel jsem, že hodně populární jsou teď vinylové podlahy. Máte to někdo doma? Mám například strach z toho aby se to za pár měsíců nepoškrábalo, ale podle toho, co jsem četl, tak by ten vinyl prý měl být dost odolný.
My máme na terase venkovní dlažbu, která se nesmeká, je rovná a jde setřít, takže se mi terasa snadno udržuje čistá :-) . Hlavně sem ráda, že se nám nehoupe stůl a nemusíme ho tak pořád něčím podkládat. Na terase máme taky markýzu proti dešti a slunci, takže máme terasu pěkně krytou a můžeme tady sedět za každého počasí :-) .
My máme hliníkovou pergolu a na zemi máme položenou hrubou venkovní dlažbu, která se k ní pěkně hodí. Chtěla jsem něco rovného, aby se to dobře zametalo a hlavně, aby se nám nehoupal stůl a židle. Dlažba je ideální, ani se nesmeká, takže jsem spokojená s pergolou :-) .
V dnešní době jsou už fakt super věci, jako třeba bezúdržbová terasová prkna a tak vlastně není moc o čem mluvit. Na druhou stranu je potřeba si uvědomit, kolik do toho chcete investovat. Naprosto logicky asi rozumíme tomu, že bezúdržbová technologie bude trochu dražší než klasické prkno. :) Takže asi tak.