Přeskočit na obsah

Pokojová azalka

Diskuze z rubriky Pokojové rostliny, založená 3. dubna 2012. 4 příspěvky, poslední z 29. října 2013. Archiv — nové příspěvky se nepřidávají.

Seal3. dubna 2012

Dobrý den, v zimě jsem koupila krásně rozkvetlou pokojovou azalku. Právě jsem z ní na doporučení odstranila poslední květ a vyčetla jsem, že se po odkvětu mají zaštipovat nové výhony, aby se rozkošatila. Nevím jak na to :( Poradíte prosím? To mám celý ten mladý výhonek ulomit? Jak se pak může rozkošatit, když ji o ty nové výhonky připravím? 😄 😳 A ještě, když jsem otrhávala květy, odstranila jsem vždy jen okvětní plátky, jinak celý střed květu zůstal - to asi není správně co? 🤔 Prý se mají květy odstraňovat, aby se rostlina nevysilovala tvorbou semen, ale pokud tam zůstaly ty středy... :? Snad chápete, co myslím 🙄 Děkuji za radu 🌸

Reklama
kyti53. dubna 2012

Ahoj, azalka je dost náročná já ji pěstuji jako jednoletou pak vyhodím a koupím si novou , většinou mi opadá a je po ní . Nemohu jí dát zkrátka to co potřebuje. Prostě zkrať výhony tak o 1/3 . Jestli máš možnost letnit dej ji na léto po zmrzlých ven .

Seal3. dubna 2012

[citace] **"@kyti5": píše: Ahoj, azalka je dost náročná já ji pěstuji jako jednoletou pak vyhodím a koupím si novou [/citace] 😄 Každopádně děkuju za radu, v květnu přihnojím a zkusím ji pak tedy dát na balkon. Mně zatím neopadala, vydatně zalívám a rosím, ale třeba mám jen štěstí. A když, tak zvolím Váš přístup 😁

ORCHILA29. října 2013

Já jsem si koupila také azalky 3,krásně mi kvetly i po druhé, ale na jaře jsem zjistila okousané listy našla jsem tam potom housenku a viděla jsem jak se k ní ventilačkou dobívá motýl, stalo se mi to ještě několikrát a azalky které byly celé okousané jsem musela vyhodit. 🤷

Reklama

V encyklopedii k tématu