Pěkně prosím jestli někdo může dát odpověď,budu ráda. Potřebuji vyrýt vinnou révu z určitého místa – šlo by jej přesadit,jak ????
Za každou radu děkuji :?:
Vyryté rostliny vinné révy se znovu můžou ujmout jen teoreticky, radši bych vytvořil takzvanný pravokořenáč. Je to rostlina vypěstovaná z odstřižku prutu ze starého keře. Pěstuje se takto: na konci února (nebo v půlce února, pokud bude teplý rok) se odstřihne požadovaná část prutu (musí to být loňské dřevo a musí obsahovat aspoň pět pupenů, které nesmějí být od sebe dále než 12–13 cm a prut nesmí být slabší než 1cm), upraví se střihem – horní konec bude 2–3cm nad horním pupenem a spodní konec asi 5 cm pod spodním pupenem. Je potřeba zachovat svislou orientaci, neobracet prut vzhůru nohama. Horní konec natřít buď stromkovým balzámem nebo štěpařským voskem, prostřední tři pupeny vylomit a taky ošetřit nátěrem. Spodní konec rozstřihnout sadařskýma nůžkama v délce asi 1cm. Následně prut namočit aspoň na 24 hodin do vody a pak umístit na tmavé a chladné místo do vlhkého písku. Tam ho nechat asi 4 týdny a pak vysadit skloněný pod úhlem asi 75 stupňů „proti svahu“ – spodní konec blíže ke zvedajícímu se sahu; takto umístěny bude lépe nasávat vláhu. Anebo je možné nedávat ho do písku a hned sázet, záleží na uvážení. Po zasazení je potřeba na něj nalít alespoň dva kýble vody. Vím, že to napsané vypadá hodně složitě, ale skutečné provedení je pak o hodně jednodušší. Rostlinky vypěstované jako pravokořenné mají jednu nevýhodu – nejsou odolné proti kořenové mšici révokazu apeninskému. Ale vzhledem k tomu, že se u nás objevuje asi jednou za 60 let (naposledy v sedmdesátých letech), tak bych si s tím nelámal hlavu…
Moc a moc děkuji za radu,už jsem čekala,že mě nikdo nedokáže poradit.Jak jsem si přečetla,tak jsem zjistila,že půjdu a koupím nové sazenice,ale přesto díky,díky.. :cry:
presádzali sme dve rastliny, obe úspešne. Ku koreňom sme zaviedli kovovú rúrku dlhú 0.5 m a cez ňu sme polievali, aby bola zem ustavične vlhká a rastlina sa mohla zakoreniť. Tento spôsob sa bežne nepoužíva, tieto dva korene však museli ísť preč a boli jediné z vynikajúcej stolovej odrody, ktoré sme mali.
Dobrý den. Už asi 8 let máme před domem (jižní strana)tři rostliny hroznového vína. Roste na terásce, napadlo mě zabít dvě mouchy jednou ranou – vysadit nějaké kobercovky okolo rostlinek-jednak kvůli tomu, aby na tom záhonku nerostl plevel -jelikož je ve velmi těsné blízkosti mojí zeleninovo- květinové zahrádky, tak abych eliminovala množství plevelu, který se mi tam pak rozšíří. Jednak se mi líbí barevné polštáře například kobercových plamének, které přes terásky padají ;-)
Je to úplná utopie? Škodily by ty kobercovky těm už zakořeněným rostlinám vína?
Děkuji dopředu za odpověď.
Vlastně třetí důvod, proč bych chtěla mít pod vínem nějaké půdokryvné rostlinyje ten, že by mohly držet půdu vlhkou – doposud jsme mulčovaly – slámou a v posledních letech nasekanou trávou ze dvorka.
Já nejsem ani tolik na vysazování ale na spotřebu a na tu jsme s manželem hodně náročný :) Moje přání k ježíšku asi bude nějaká lepší vinotéka protože už ty naše kousky nemáme ani kam dávat je to až ostuda, když k nám přijde návštěva jak se nám všude po bytě válí láhve od vína.
Zdravím no my máme na zahradě taky vinou révu, moc se o ní městské jen jednou za rok zastrihnem ale rostou nám na ni takové malé hrozny to bude asi druhém. Jinak víno taky pojem rádi dobré mají na Moravě v oblasti Pálavy ale jinak si taky jednou za půl roku objednáme lepší láhev tady http://vinigrandi.cz/ mají tam dobrý výběr z různých vinařství.
Jako možná lepší nepřesazovat, pokud to není bezprostředně nutné. My jsme měli víno na jednom místě, ale soused skácel okolní stromy a tak to bylo moc světlé. Zahrádkář nám doporučil spíše síť na stínění kolem pozemků a zahrad a v těch nejhorších dnech ji natahovat před víno, aby neuschlo. Že prý na zahradě stejně lepší místo nemáme.
Make sure nothing interferes with the growth and absorption of nutrients by the roots bubble shooter.
Although there are a lot of different Hr Assignment Help UK providers in the UK not everyone provides that kind of high-quality assignment help at this price. Assignments Pro is known for its premium quality assignments which are best-selling in the United Kingdom.
My Assignment Expert’s high-quality assignments help them gain the trust and confidence of students all over the world. They have a team of highly skilled assignment experts who are knowledgeable in a variety of fields.
As we provide students with the Dissertation Writing Services UK in the United Kingdom. Not just that but we make sure that students get the grades that they have always dreamed of.
The first time you see a blue bird eggs, you might be surprised. There is a general assumption that eggs should be white. A typical garden sparrow might therefore be mistaken for a rare bluebird. However, some common birds do genuinely lay blue eggs. What sort of bird produces blue eggs in that case? Fear not, for we have created a list.