Diskuze

Nemoci rostlin

Rajčata-zkroucené horní listy

jenis 27.05.12

Ahoj,tohle se objevilo na rajčatech u mé kamarádky.Nemůže to třeba souviset s předávkováním hnojivem?Hnojila Kristalonem a já jsem to na svých našla dnes na jednom(ze 30-ti),a matně si vzpomínám,že jsem k němu vylila zbytek konve s hnojivem,no nevím,plíseń to určitě není,je brzo,sucho a vždy vypadala jinak

Reagovat
jenis 27.05.12

Dodatečně přikládám obrázek

Reagovat
olgas 11.05.15

Mám něco podobného, můžu se zeptat co jste dělali s vašimi rajčaty? @jenis

Reagovat
jenis 11.05.15

Je to už déle, ale myslím, že už jsem pak nehnojila a zmizlo to. Pravidelně stříkám Kuprikolem, ale tojsem dělala před i potom a vliv to na to určitě nemá :mavam:

Reagovat
olgas 11.05.15

@jenis já to mám viz foto, zatím jsou jakési divné ty špičky, ale u jedno jsem si všimla, že právě ty lístky jsou pak pokroucené. Ale podle mě to hnojivem není, já jsem je ještě hnojit nezačala a udělalo mi to už doma na okně :think: Tak doufám, že se to samo teda nějak spraví, a že rajčat budeme mít dost.

Reagovat
Olda zahradník 09.06.16

Může to způsobit použití kompostu, do kterého přidáváte pokosenou trávu z trávníku ošetřeného postřikem proti dvouděložným plevelu-lontrel, starane.

Reagovat
Anonymni 08.06.18

Mám to na rajčatech také. A je nějaká rada co s tím? Něčím to pohnojit? Do skleníku jsem dali kompost a je pravda, že v něm byla tráva ošetřená Travinem…

Reagovat
dajs 15.07.18

Přečetla jsem kdeco,konzultovala jsem s odborníky,ale žádný závěr.Nesouvisí s odrůdou,s mul­čem(zjara pohnojeno Travinem),v ná­dobách ok,ve skleníku též.Mám smíšenou kulturu,v některém řádku dobré,dva řádky vedle sebe po prvním patře plodů v podstatě skončily,některé plody deformované ,na řezu bez semen.U některých rostlin projevy v menší míře ve výšce nad 1,5m,a vrchol,plody ok ,dozrávají.V dis­kuzích je těch problémů podobných hodně.Většina končí u herbicidu,ale…Já hlavně řeším jíst nebo vyhodit?

Reagovat
Anonymni 13.08.22

I'm writing on this topic these days, majorsite, but I have stopped writing because there is no reference material. Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials, so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.