Ahoj,tohle se objevilo na rajčatech u mé kamarádky.Nemůže to třeba souviset s předávkováním hnojivem?Hnojila Kristalonem a já jsem to na svých našla dnes na jednom(ze 30-ti),a matně si vzpomínám,že jsem k němu vylila zbytek konve s hnojivem,no nevím,plíseń to určitě není,je brzo,sucho a vždy vypadala jinak
Je to už déle, ale myslím, že už jsem pak nehnojila a zmizlo to. Pravidelně stříkám Kuprikolem, ale tojsem dělala před i potom a vliv to na to určitě nemá :mavam:
@jenis já to mám viz foto, zatím jsou jakési divné ty špičky, ale u jedno jsem si všimla, že právě ty lístky jsou pak pokroucené. Ale podle mě to hnojivem není, já jsem je ještě hnojit nezačala a udělalo mi to už doma na okně :think: Tak doufám, že se to samo teda nějak spraví, a že rajčat budeme mít dost.
Může to způsobit použití kompostu, do kterého přidáváte pokosenou trávu z trávníku ošetřeného postřikem proti dvouděložným plevelu-lontrel, starane.
Mám to na rajčatech také. A je nějaká rada co s tím? Něčím to pohnojit? Do skleníku jsem dali kompost a je pravda, že v něm byla tráva ošetřená Travinem…
Přečetla jsem kdeco,konzultovala jsem s odborníky,ale žádný závěr.Nesouvisí s odrůdou,s mulčem(zjara pohnojeno Travinem),v nádobách ok,ve skleníku též.Mám smíšenou kulturu,v některém řádku dobré,dva řádky vedle sebe po prvním patře plodů v podstatě skončily,některé plody deformované ,na řezu bez semen.U některých rostlin projevy v menší míře ve výšce nad 1,5m,a vrchol,plody ok ,dozrávají.V diskuzích je těch problémů podobných hodně.Většina končí u herbicidu,ale…Já hlavně řeším jíst nebo vyhodit?
www.aka.ms/addpc is an incredible feature that allows users to seamlessly combine their smartphones and PCs for an enhanced digital experience by using www.aka.ms/addpc Users can experience greater synchronization between devices by linking their PC with their phone, sharing files, notifications, etc, between both devices seamlessly. If you need assistance getting started or using Phone Link via www.aka.ms/addpc , this guide is here to walk through every step involved.