Solární plachta na bazén
Diskuze z rubriky Zahradní stavby a nábytek, založená 4. března 2015. 24 příspěvků, poslední z 23. března 2017. Archiv — nové příspěvky se nepřidávají.
Někdo tady na foru psal o solarni plachte a odkazoval tusim na tady - má někdo se solární plachtou prosím kaldné zkušenosti? Má smysl si ji koupit, nebo jsou to vyhozené peníze?
Má to smysl, máme chatu s menším bazenem a přes techneco jsme také tuhle plachtu objednávali a využíváme buď k ohřevu, ale většinou také přes večer na zakrytí bazénu a dopoledne kolem té dvanácté je voda v bazéně připravená ke koupáníčku🙂) Takže doporučuju! 😈
Jinak máme malý bazének, takže nevím, jakou velikost potřebujete, ale vsadili jsme na černou barvu, přece jenom jsme si říkali, že kdyby to náhodou nefungovalo, tak aˇt sluníčko přitahuje alespoň ta černá barva😃
S dalšími přípravky od techneca asi zkušenosti nemáte že?
Ano mam, objednavam neustale, tedy pred zacatkem letni sezony a pred ukoncenim pro naslednou peci o bazen atd.
Co potrebujete vedet?
Díky za odpověď, zajímalo by mě, jestli jste spokoje s přípravky do bazénů, vločkovače atd...a popřípadě, jestli byste mi nějaký ten přípravek nedoporučil.
No tak zalezi na jaky problem ty pripravky nebo nejakou zakladni peci?
Tak samozřejmě i nějakou tu základní péči, zkusili jsme i Savo do bazénu, ale moc tomu nevěřím, přece jenom je to savo, že jo a pak mám problém s tím, že nám dole ukládá neuvěřitelný bordel, sítkem to vzít nejde, vodní vysavač)víte snad, co myslím) nemáme.
Tak pokud byste prece jenom nechtel zadnou chemii, tak bych zvolil pro vyber tech necistot z hladiny bazenu tohle..
No já bych spíš než to síto fakt něco, co to odstraní úplně, skoro bez námahy.
Tak je tam toho celkem dost na vyber-chlorova chemie, bezchlorova, vlockovace, shlukovace.
No jak jsem snad už psal, moc se v chemii nevyznám, nějaké přímé doporučení prosím?
Urcite bych doporucil bezchlorovou chemii.
Vím, že jsem nejspíš otravný, ale v čem je lepší bezchlorová?
Tak, jak uz plyne z nazvu, proto lepsi, bez chloru, cisti na bazi kysliku.Je to slozitejsi na vysvetleni.
A ty shlukovače a vločkovače?
Co s nimi? Jako co to je?
Já vím, že musím působit jako hlupák, ale ano, co to je.
No v podstate jde o to, ze oba tyto pripravky muzete skloubit, abyste docilil lepsich vysledku, cistoty.
Tady je ta bezchlorova chemuie
Podivejte, nastudujte a kdyby cokoliv napiste a ja se ozvu, budu muset jit, koncim v praci a vypinam pocitac. Mejte se.
Solární plachta na bazén musí být průhledná, nejlépe transparentní, bez zabarvení. Viděl jsem i solární plachtu vyztuženou nylonem cornisun, která vydrží o hodně déle, než běžně prodávané. Černá solární plachta je nesmysl. Nejde skrz ní slunce do vody a tak si udržujete studenou vodu. Máte pouze ohřátou hladinu od plachty, ale to je tak všechno. U dna je pořád ledová. Když máte průhlednou, slunce svítí až ke dnu a ohřívá celý bazén najednou.
Jak píše bonds, fakt je lepší průhledná solární plachta. Poznal jsem to sám, když jsem koupil černou a pak jsem si na přečet jak je to opravdu. Vyhodil jsem pár stovek. Ani jsem netušil ze se vyrábí solární plachta s nylonem. Je lehká a přitom pevná, dobře se nandavá.