Diskuze

Balkonové rostliny

Surfinie a pelargonie v jednom truhlíku - lze?

Andylee 14.04.10

Ahoj holky, jsem tele neznalé nezkušené v zahradničení, letničky na oknech jsem ještě neměla… Ráda bych se tedy zeptala, jestli můžu mít surfinie v jednom truhlíku s převislými pelargoniemi? Popřípadě, jak na husto je můžu k sobě sázet, jeden truhlík má 80 cm. Díky.

Reagovat
Adélky 15.04.10

Já je tak měla vloni (akorát se stojacíma muškátama), vypadalo to moc hezky :wink: . Dávala bych je od sebe tak kolem 15 cm, takže do 80 cm truhlíku tak pět.

Reagovat
Linda1 15.04.10

holky nemáte fotečky? Taky budu dávat letos poprvé ven kytičky do truhlíčku :wink:

Reagovat
Andylee 15.04.10

Adél, děkuji, mám jich málo, tak to budu muset ještě něco dokoupit, hodí se ještě něco k surfiniím a pelargonkám ještě něco?

Lindo, fotky sem určtě dám, až to bude aktuální, zatím mi „spí“ v květináčkách v technické. Budu je dávat v truhlících na okno někdy v květnu.

Reagovat
Adélky 15.04.10

Dává se mezi ně takovej jako „břečťan“, někde tomu říkají „smraďoch“, ale nesmrdí to :lol: , kterej je visací, ale úzkej, nevím přesně, jak se to jmenuje, ale odpuzuje mšice. Vypadá to taky pěkně, protože je to jakoby nesouměrné :wink: .

Reagovat
Adélky 15.04.10

Tak jsem to našla – jmenuje se ta rostlina „molice“.

http://www.garten.cz/…eruv-molice/

Ale ten smraďoch jak jsem psala, to přesně není, nemůžu ho najít, ale v zahradnictví určitě poradí :wink: .

Reagovat
Andylee 16.04.10

Děkuji :-)

Reagovat
sempraflora 24.04.10

Surfinie se s muškáty snesou, ale musíte počítat s tím, že surfinie potřebují vyšší dávku železa jak v substrátu, tak v hnojivu, jinak trpí chlorózou (zežloutnou listy). Muškátům vyšší přísun železa nevadí (ani ho nepotřebují). Proto používejte pro jistotu speciální substrát i hnojivo (pro petunie a surfinie).

Reagovat
jahulka 07.06.10

Já také dávám pelargonie dohromady se surfiniemi, hnojím Krystalonem START a PLOD a KVĚT a krásně to roste. Jenom na surfinie nesmí pršet, to mi pak chytnou padlí.

Reagovat
Magdalenka73 07.06.10

Měla jsem je loni (foto),letos zase..kombinace bílá- červená. Hnojím též Krystalonem. Truhlík mám 60 cm a sázím 3 surfinie a 1 pelargonii.

Reagovat
Magdalenka73 07.06.10

..a ještě jedna.. Takhle kvetly ještě v půli října.

Reagovat
Anonymni 19.01.24

Úplně v pohodě to jde. Já mám na oknech, v pergole a pak všude po zahradě velké truhlíky a kombinuji v nich květiny jak mě napadne :-D . Líbí se mi, jak je to pestré. Když má někdo na zahradě jeden typ květin, tak mi to přijde takové mdlé :-D . Já bych od vás taky potřebovala poradit. Řeším dilema výběru zahradního nábytku z https://www.avenberg.cz/…adni-nabytek a nevím, jaký vybrat. Poradíte mi, jaký zahradní nábytek se vám osvědčil?

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.