Ahoj holky, jsem tele neznalé nezkušené v zahradničení, letničky na oknech jsem ještě neměla… Ráda bych se tedy zeptala, jestli můžu mít surfinie v jednom truhlíku s převislými pelargoniemi? Popřípadě, jak na husto je můžu k sobě sázet, jeden truhlík má 80 cm. Díky.
Já je tak měla vloni (akorát se stojacíma muškátama), vypadalo to moc hezky :wink: . Dávala bych je od sebe tak kolem 15 cm, takže do 80 cm truhlíku tak pět.
holky nemáte fotečky? Taky budu dávat letos poprvé ven kytičky do truhlíčku :wink:
Adél, děkuji, mám jich málo, tak to budu muset ještě něco dokoupit, hodí se ještě něco k surfiniím a pelargonkám ještě něco?
Lindo, fotky sem určtě dám, až to bude aktuální, zatím mi „spí“ v květináčkách v technické. Budu je dávat v truhlících na okno někdy v květnu.
Dává se mezi ně takovej jako „břečťan“, někde tomu říkají „smraďoch“, ale nesmrdí to :lol: , kterej je visací, ale úzkej, nevím přesně, jak se to jmenuje, ale odpuzuje mšice. Vypadá to taky pěkně, protože je to jakoby nesouměrné :wink: .
Tak jsem to našla – jmenuje se ta rostlina „molice“.
http://www.garten.cz/…eruv-molice/
Ale ten smraďoch jak jsem psala, to přesně není, nemůžu ho najít, ale v zahradnictví určitě poradí :wink: .
Surfinie se s muškáty snesou, ale musíte počítat s tím, že surfinie potřebují vyšší dávku železa jak v substrátu, tak v hnojivu, jinak trpí chlorózou (zežloutnou listy). Muškátům vyšší přísun železa nevadí (ani ho nepotřebují). Proto používejte pro jistotu speciální substrát i hnojivo (pro petunie a surfinie).
Já také dávám pelargonie dohromady se surfiniemi, hnojím Krystalonem START a PLOD a KVĚT a krásně to roste. Jenom na surfinie nesmí pršet, to mi pak chytnou padlí.
Měla jsem je loni (foto),letos zase..kombinace bílá- červená. Hnojím též Krystalonem. Truhlík mám 60 cm a sázím 3 surfinie a 1 pelargonii.
Úplně v pohodě to jde. Já mám na oknech, v pergole a pak všude po zahradě velké truhlíky a kombinuji v nich květiny jak mě napadne :-D . Líbí se mi, jak je to pestré. Když má někdo na zahradě jeden typ květin, tak mi to přijde takové mdlé :-D . Já bych od vás taky potřebovala poradit. Řeším dilema výběru zahradního nábytku z https://www.avenberg.cz/…adni-nabytek a nevím, jaký vybrat. Poradíte mi, jaký zahradní nábytek se vám osvědčil?