Diskuze

Zelenina

Sušení bylinek, hub a zeleniny

JendaP 05.05.17

Prosím o radu. Na své zahradě se pokouším již několik let pěstovat ve skleníku lilek. Lilek roste vždy krásně, kvete a má dost plodů. Já jich ponechávám 4–5.Plody narůstají a jsou světle fialové. Při dozravání změní barvu a zežloutnou. A táto barva již zůstane. Vyzkoušel jsem různé odrůdy a vždy byl stejný výsledek. Slyšel jsem, že se toto stalo i jiným pěstitelům. Nemůže mi prosím někdo, kdo má větší zkušenosti poradit co je špatně. Zda se jedná o nějakého škůdce, chorobu nebo nedostatek nějakých živin v poslední fázi dozrávaní? Předem děkuji za radu. JendaP

Reagovat
Simona 24.07.17

Při sušení bylinek a hub na novinách nebo plechu občas něco zplesniví. Pokud bych pořídila sušičku, dalo by se v ní sušit i něco zeleniny? Nebo to nemá smysl a při sušení stejně přijde o vitamíny, nehledě na délku sušení.

Reagovat
zluta-pomnenka 28.07.17

Smysl to určitě má, o vitamíny se sušením v sušičce nepřipravujete :) Já v sušičce suším co mi přijde pod ruku :)

Reagovat
Anonymni 11.01.24

Já jsem si koupila na sušení takovou sušící síť, která má tři kola, dají se zapnout,takže se dovnitř nedostane moucha, nebo to neodfoukne vítr. Krásně mi v tom všechno uschne. I když mám na zimu dost nasušených bylinek na čaje, tak si stejně ještě objednávám kapsle z lichořeřišnice s vitamínem C, pro lepší imunitu.

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.