Přeskočit na obsah

Túje-prosychání a rezavění

Diskuze z rubriky Jehličnany a konifery, založená 30. května 2014. 5 příspěvků, poslední z 17. října 2016. Archiv — nové příspěvky se nepřidávají.

Ezmy30. května 2014

Dobrý den, prosím o radu. Na jednom místě na zahradě máme vedle sebe dvě tůje, které jsou sice už krásně narostlé, sestříháváme je, jsou částečně pod průhlednou venkovní stříškou. Vody mají dost, ale obě zevnitř prosychají a rezaví. Slunce mají východní a pak až západní. Mohu jim nějak pomoci? Děkuji za radu.

Reklama
zhbobo30. května 2014

Zdravím Ezmy, měl jsem loni podobný problém našel jsem si na netu kde byl tento problém popisován a rada zakoupil jsem koncentrát hořské soli(je to roztok v plastovém kanistříku)a dle návodu použil a bylo po problému. 🤔 👏

zhbobo30. května 2014

Ezmy ještě možnost 👍

Luciferka2572. dubna 2016

Dobrý den potřebovala bych radu. Máme na zahrade kolem bazenu který má slanou vodu vysázené thuje už mají tak 1,8m a v létě začali rezivet a co je rezive je suche a je to stale vic a vic, poradite mi proč nebo čim je zachranit. upozornuji že nerezivi od kmene. dekuji

Lenka Pašková17. října 2016

Dobrý den, v průběhu srpna jsme na doporučení zahradnice nakoupili 70 thuji, stromky byly v balu, na první pohled moc pěkne, ale pri rozhrnuti větví bylo vidět sesychani větví podél celého vnitřku stromků. Zahradnice thuje zasadila i s valem a my zalevali jako zběsilý. Thuje přesto začaly reznout a sesychat. Urgovala jsem zahradnici, ktera stromky osetrila roztokem, thuje přesto ne úpadku, ze by se jim dařilo. Zahradnice neodvedla dobrou praci ani v jiných částech zahrady, proto me již napadají různé věci, je mozne, ze stromky byly již nemocné, kdyz je přivezla a proto se jim nedaří? Dekuji za rady a typy a přeji hezky den

Túje-prosychání a rezavění
Reklama