Diskuze

Co se jinam nevešlo - ostatní

Ty nejhezčí květiny


admin 21.07.24
Každý má nějakou, kterou miluje víc než ty ostatní. Existuje jich tolik, že si každý může najít tu nej. Pro jednoho je to růže, pro druhého lilie a pro dalšího? Třeba alstromerie nebo (ne)obyčejná sedmikráska. Že nevíte, jakou má ten, koho květinami chcete potěšit, nejvíc v lásce? Tady máte přehled těch nejoblíbenějších.

Růže jsou klasika, se kterou nešlápnete vedle

Když opravdu nevíte, jaké květiny zvolit, sázkou na jistotu jsou růže. Nenajde se skoro nikdo, koho by nepotěšily, k mání jsou v mnoha barvách, někdy i žíhané. Vsadit tak můžete na jednu barvu i mix různých barev a věnovat tak pestrobarevnou kytici. Hodí se pro všechny příležitosti, snadno se kombinují i s dalšími květinami, jako jsou gerbery, chryzantémy, lilie a další. Víte, že nejen růže můžete poslat tomu, na kom vám záleží, prostřednictvím kurýra a rozvozu květin, který si můžete objednat třeba na https://www.kvetinyonline.cz/?

Gerbery mají také mnoho příznivců

Stejné oblibě jako růže se těší i gerbery. Potěší velkými květy pastelových barev, střed bývá žlutý nebo tmavý. Krásně vypadá jak kytice gerber různých barev, tak například jemně růžová gerbera v kombinaci s bílou chryzantémou.

Voňavá lilie

Říká se, že jedna lilie nahradí i tři růže, těmto exotickým kráskám to sluší jak na stole ve váze, tak na zahrádce. Květy rozkvétají jeden po druhém, takže vydrží dělat radost dlouhou dobu.

Jemná eustoma

Eustomu možná znáte jako jícnovku, jde o krásnou a elegantní květinu, jejíž stonek zdobí záplava drobných kvítků. Může jich být až několik desítek, ve váze vydrží klidně i dva nebo tři týdny.

Zářivá slunečnice

Velké zářivě žluté květy, které se otáčí za sluncem, prozáří každý den i interiér. Už jen pohled na ně zlepší náladu, potěší ve váze i na zahrádce. Málokdo jim odolá, stačí jen pár stonků a o květinové aranžmá máte postaráno.

Poklady rostou i na zahrádce

Květiny najdete nejen v květinářství, ale i na našich zahrádkách. Ne každý ty z obchodu preferuje, někdo dává přednost těm vypěstovaným doma. Pokud si sami pěstujete okrasné rostliny jako trvalky, růže, okrasné trávy nebo bambus, můžete si uvázat svoji domácí kytici, která bude vždy originál.
Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.



Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.