Diskuze

Volné diskuse

Umístění tepelného čerpadla

Anonymni 27.05.22

Dobrý den, uvažujeme nad tím, že bychom si dali na zahradu tepelné čerpadlo, jen si nevíme moc rady s jeho umístěním na zahradě. Je nějaké místo, kde vysloveně nesmí být. Líbí se nám systém vytápění tepelná čerpadla země-voda, takže to nebude zase tak velké. Ale třeba nevím, jak daleko od domu? Hučí to? Nehučí? Poraďte zkušenosti. Děkuji. ;-)

Reagovat
Anonymni 30.05.22

Dobrý den, někde jsem nedávno slyšel, že by tepelné čerpadlo nemělo být blízko hromosvodu, tak si ještě ověřte tohle. Pokud to děláte do novostavby, tak to pravděpodobně zohlední hromosvod projekt, ale jak firma na hromosvody, tak firma na tepelné čerpadlo by měla o této situaci vědět. Tak si to ještě ověřte. :) Jinak podle mě není místo, kde by to vysloveně být nemělo. Počítejte s tím, že čím blíže domu, tím levnější připojení. ;-)

Reagovat
Anonymni 30.05.22

Podle mě je to jedno. Poraďte se maximálně s firmou, která vám to bude dělat, jak bude nejjednodušší připojení do bytu. A samozřejmě to postavte tak, abyste k tomu měli přístup, ale zároveň to nebyla krabice uprostřed zahrady. My jsme taky přemýšleli nad TČ, ale nakonec jsme usoudili, že jednotka od rekuperace Pardubice bude efektivnější volba. :)

Reagovat
Anonymni 31.05.22

Já nad tepelným čerpadlem přemýšlím už asi 5 let. Bohužel za tu dobu jsou ty ceny prakticky pořád stejné a to si prostě dovolit nemůžu. Nějaké alternativní vytápění ale řešit musím. Já to vidím tak, že asi koupím krbová kamna, k nim komín třeba z https://www.kominycz.cz/…tuha-paliva/ a budu mít vystaráno.

Reagovat
Anonymni 16.06.23

A co vás vede k tomu si pořídit tepelné čerpadlo? ta investice je šílená + pak ještě režie, které sice nejsou nijak vysoké, ale pořád jsou. Já jsem měl při výběru vytápění jasno. Chtěl jsem topit dřevem, jen jsem pak doladil v čem. Nejvíc mě nadchly akumulační kamna , se kterými doma nikdy nemáme přetopeno, protože se přebytek tepla ukládá v kamnech a pak z nich několik hodin sálá, když už se netopí, takže nespálíme tolik dřeva jako v krbových kamnech.

Reagovat
Anonymni 22.06.23

Dobrý den, ještě bych doporučil to, abyste si zajistili, že tam to tepelné čerpadlo dáte vy nebo firma. U nás totiž přijela firma s tepelkem a začala se ptát, jak to tam dostaneme. Tak říkám, hoši, to je snad vaše starost. Tak prý není. Tak jsme zjistili, kde je nejbližší půjčovna manipulační techniky Praha a nějak jsme to vyřešili. Protože co má člověk dělat, že? :)

Reagovat
Anonymni 23.06.23

Je to pár měsíců zpět, co jsem právě pořízení tepelného čerpadla zvažoval. Bohužel to ale není zrovna nejlevnější záležitost a právě to mě od toho nakonec dost odradilo. Místo tepelného čerpadla jsem si tedy raději pořídil kamna na pelety, která byla mnohem levnější. Co se ale úspor na vytápění týče, tak jsou na tom topné pelety také velmi dobře.

Reagovat
Anonymni 15.07.23

Já si myslím, že s tímhle si nemusíte dělat žádnou starost. Určitě vám na tuto otázku odpoví firma, která vám bude tepelné čerpadlo instalovat. Já jsem se nedávno rozhodla pro koupi chaty na venkově s vytápěním tepelným čerpadlem, abych měla co největší komfort. Pracuji v nemocnici a potřebuji si občas pořádně odpočinout. S financováním mi pomohly investice do p2p pujcek, kde všechno vyřešili velice rychle a já mám už svou vysněnou chatu u lesa.

Reagovat
Anonymni 31.07.23

Tyjo, taky teď zvažuji pořízení tepelného čerpadla. Rád bych to stihl ještě než začne zima. Ideální by bylo, kdybych na něj dostal i nějakou dotaci. Každopádně rád bych se na něco zeptal. Díval jsem se po různých značkách a hodně mě zaujala tato tepelná čerpadla – https://www.zatopime.cz/…lna-cerpadla Nemá s tou firmou někdo z vás náhodou zkušenost? Díky. :)

Reagovat
Anonymni 03.08.23

Tepelná čerpadla mohou Geometry Dash být umístěna buď venku, například na zahradě, nebo uvnitř budovy.

Reagovat
Anonymni 03.08.23

Venkovní among us tepelná čerpadla potřebují among us io dostatečný přístup k čerstvému vzduchu pro správný provoz.

Reagovat
Anonymni 27.11.24

Při umístění tepelného čerpadla je důležité myslet na to, aby bylo dobře chráněné a zároveň snadno přístupné pro údržbu. My jsme při instalaci použili kvalitní palety pro stabilní základ, které jsem pořídila na stránce https://www.rajapack.cz/…C404016.html. Určitě mrkněte na jejich web. Máte někdo zkušenost s tím, jak nejlépe ochránit čerpadlo před povětrnostními vlivy? :)

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.