Diskuze

Jehličnany a konifery

Vegetativní množení cedrů

JUDr Jiří Josífko 08.10.12

V supermarketech stojí pěkné cedry od 500 do 15000 Kč. Žádná láce. Prošel jsem spoustu lokalit s cedry ve Středomoří. Najít nálet je skoro nemožné. Místní říkají, že jsou všude přemnoženi hlodavci a protože semena cedrů jsou nasládlá, všechna sežerou.

Jak na to?

Seznámím vás s jednoduchou metodou, která ńení marná.

Ve skleníku si upravte potřebný prostor např. 50 × 50 cm. Do 15 cm hloubky promíchejte s rašelinou. Moc nezalévejte. Vybraný prosto pokryjte na povrchu černou folií, jejíž kraje zahrabete do země, aby se nemohla pohybovat. Do folie uděláte díry asi 1 cm v průměru, asi 3 až 5 cm od sebe. Do těchto děr zapícháte řízky cedrů -já dělám asi 15 cm dlouhé, na konci seříznuté, případně seříznuté do V. Namočené v zakořeňovadle. Necháte do dubna – to je všechno. Mnoho zdaru. Dr J

Reagovat
muškatek 08.10.12

Zdravím, myslíte že by to šlo i s tisem? Skleník máme ale nevytápěný a nezmrznou řízky v zimě? Děkuji.

Reagovat
Re: muškatek | brasica 19.12.12

Tis koření i 2 roky

Reagovat
Re: muškatek | Anonymni 02.09.22

Tis je na vegetativní množení poměrně jednoduchý, jen to vyžaduje dostatek prostoru a klid. Docela dobře pomáhá, když kolem rostlinek dáte dřevěné ploty, to se alespoň osvědčilo nám. A vypěstovali jsme si takhle množením asi pět keříčků, které dneska už mají čestné místo u nás na zahradě. ;-) Tak to vyzkoušejte. :)

Reagovat
george5167 08.10.12

Obracíte se na mne, jako kdybych byl zahradník. To nejsem. Vždycky se pro něco nadchnu, mám v Praze obrovskou zahradu a už jsem vystřídal kde co. Teď jsem postavil za 4 roky novou architekturu na části zahrady "www.exoticka­zahradapraha.cz, ze které přinesla pěkné obrázky Mladá Fronta.

Protože mi je víc než 90 let, neberte mne vážně. V tom věku to člověku moc nemyslí. Tak k dotazu : řízky jehličnanů nemrznou vůbec, ve skleníku jak by smet.Ve skleníku by to nemělo táhnout jako v komíně. Pokud jde o tisy, většina variant jde množit řízky zcela jednoduše a také mnou popsanou metodou. Neračte v zimě zalévat, možná sem tam během zimy poprach zelené části vodou / odstátou!!! /

Když už jsem na drátě, kdo to ví, odpoví, odpoví mi na otázku : ALOE VERA – kde je její mrazuvzdornost / nebo teplomilnost /? Literatura říká + 15 C, to je nesmysl. Aloe, pokud má suché nohy nenastydne ani při + 5.C

Zkoušel někdo ze sukulentů pěstovat venku Malenophoru? Přišel jsem k ni náhodou, někdo ji vydloubl kousek pod San Diegem. V USA je uvedena v zákonech, které omezují pěstování rostlin na jihu kolem dálnic z důvodů častých požárů. Je to úžasná, nádherná rostlina / sukulent /, roste jako blázen, stále kvete a přežívá v zimě při + 5 C. Já ji dal dohromady se sukulentní Aptenii / kterou jsem si přivlastnil někde v Tunisu před hotelem /,prorůstají se a myslím, že se mají docela rády. Spousta obrázků bude na mých nových www. Teď musím několik desítek kilogramů Malenophory složit na kompost, protože nemám dost času, abych ze všeho udělal řízky.

Reagovat
Anonymni 30.09.21

S tím souhlasím, že by nemělo ve skleníku táhnout tak, jako v komíně, protože to pak nikam nevede a není to vůbec nijak přínosné. Třeba my ale nedávno řešili přes jednoho českého výrobce komínů ( tohoto – www.kominycz.cz ) nějaké ty komíny k nám domu a bylo to teda fajn… Jen teda ne do skeníku, ale domu.

Reagovat
Anonymni 26.09.22

I think I can start again because you have a very good influence on my writings that I have been delaying because I couldn't think of them all the time먹튀검증

Reagovat
poppy12 28.11.22

The replies on this forum caught me off guard. I'm happy to have connected with people who share the same passion as me. Let's play poppy playtime together so we can discover new passions. We will see you at the game.

Reagovat
Anonymni 06.12.22

I've been putting off getting back to writing due to a lack of inspiration, but I feel like you've given me some good coreball ideas, so I think it's time to get started again.

Reagovat
Anonymni 08.12.22

You're really expressing what no one thought of. You seem to be very good at catching thingsI'm gonna have to work on how to do this검증사이트

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.