Přeskočit na obsah

Záchrana ulámených větviček vánočního kaktusu

Diskuze z rubriky Kaktusy a sukulenty, založená 28. října 2012. 26 příspěvků, poslední z 17. dubna 2013. Archiv — nové příspěvky se nepřidávají.

Kočičanda28. října 2012

Prosím o radu. Dnes mi kočičáci shodili vánoční kaktus doslova obalený poupaty. Větvičky se ulámaly. Jdou nějak zachránit? Moc prosím o rady. Jsem z toho nešťastná.

Reklama
emilka1228. října 2012

Ty větvičky dej do vody zakořenit, moc vody nedávek, i když na jaře se to daří líp. I v tuto dobu se ti mohou některé zakořenit 👋 👋

Kočičanda28. října 2012

Jak to mám dát do vody a nedávat moc vody? Strčila jsem je do hlíny...

Kočičanda28. října 2012

Jak to mám dát do vody a nedávat moc vody? Strčila jsem je do hlíny...

kyti528. října 2012

Do vody je nedávej

Kočičanda28. října 2012

Dala jsem je do hlíny. Je šance na záchranu?

kyti528. října 2012

Z mé zkušenosti je to lepší, než do vody

Kočičanda28. října 2012

Tak nějak jsem co taky cítila... držte pěsti. Je mi to moc líto.

kyti528. října 2012

Nebo zkuste pro klid pár do vody a pár do zeminy, ale mně se to ve vodě neosvědčilo 👋 👋 👋 👋

PAPI97196. listopadu 2012

Skuste použít stimulator růstu. Stojí pár korun a s práškovým mám dobré skušenosti

Reklama
Kočičanda6. listopadu 2012

Stimulátor růstu - to je pro všechny květiny stejné? Já jsem ho trochu přihnojila hnojivem na kaktusy. Je to bojovník, poupata kvetou! Ale na stoncích je znát, že to nezvládá. Já vím, spousta lidí si řekne, že jsem cvok, vždyť je to jen kytka. Ale já mám svoje kytičky ráda.

PAPI97197. listopadu 2012

Stimulator je prostředek podporující tvorbu kořenonového systému u bylinných nebo dřevitých řizků. Když se řřízkuje. Ne hnojivo.

Záchrana ulámených větviček vánočního kaktusu
Kočičanda7. listopadu 2012

Tak to jsem to "pohnojila"... Teď už by mu ten stimulátor asi nepomohl, nebo ano!!! Zatím všechna poupata vykvetla. Moc vám děkuji za rady. Dana

kyti57. listopadu 2012

Nechte to už na přírodě - třeba zakoření i bez stimulátoru- já ho taky nedávala

Kočičanda7. listopadu 2012

Taky to tak cítím. Snad to zvládne. Díky. Dana

emilka129. prosince 2012

👋 AHOJ KOČIČANDO, jAK JSI DOPADLA S TĚMA ULOMKAMA VÁNOČNÍHO KAKTUSU. MĚ ZAKOŘENIL VE VODĚ.

Záchrana ulámených větviček vánočního kaktusuZáchrana ulámených větviček vánočního kaktusu
jonda115. dubna 2013

Ahoj vsichni muzu pouzi na vanocni kaktus na koreneni stimulator dekuji 😁 :) 😃 😄 :P :( :,( :-O 8o 🙄 8) ;) :?: 👏 👍 🤔 💃 🤷 💻 💻 🤦

emilka125. dubna 2013

Jondo, myslím že je lepší když kaktus dáš zakořenit do vody. Já jsem kaktus dala zrovna do hlíny a všechno uhynulo. 👋

jonda116. dubna 2013

Jak bych mohl mnozit bonsaj nevite nekdo? :(

emilka126. dubna 2013

To záleží jaký máš druh bonsaje

jonda116. dubna 2013

Bonsaj fikus 😄

emilka126. dubna 2013

[citace] **@jonda11** píše: Bonsaj fikus 😄 [/citace] Z fíkusu ti větvička zakoření ve vodě nebo v hlíně a přes to dej sáček. Tedˇje vhodné doba na zakořenění. 👋

Dominik Mik6. dubna 2013

Po jaké době zakoření větvička ve vodě? 👋

Dominik Mik6. dubna 2013

Nevím co to myslíš.6ádný bonsai nemám. To je asi omyl. 🤔

emilka126. dubna 2013

"@Dominik Mik": Omlouvám se to patřilo jondovi. 👋

jonda1117. dubna 2013

Nebude to vadit kdyz ustrihnu vetvicku bonsaii :) 😃 😄 😁 :P :( :,( :? :x 😈 :-O 8o 🙄 8) 😳 ;) :?: :?: 😛 👏 👍 🤔 :* 🤷 🤢 🤢 💻 🤦 🤗 😇 🌸 🤘 😈 👋 :! 💡 :|

Reklama

V encyklopedii k tématu