Ahoj, chci se na něco zeptat. Máte nějakým způsobem vyřešený sběr dešťové vody? Tady u nás totiž přes léto bývají docela velká sucha a říkal jsem si, že v rámci šetrnějšího hospodaření s vodou by možná bylo docela dobré zachytávat dešťovku. Alespoň na nějaké to drobné zalévání. Pokud toto někdo řešil, jak to máte vyřešené? Díky.
Ahoj, čau. Máme v zemi zapuštěnou velkou vodní nádrž a pak máme ještě dvě zahradní jezírka, která nám zachytávají dešťovou vodu a díky tomu můžeme v případě nouze nejvyšší zalévat i s nimi. Klasickou vodu z řadu se snažíme používat co nejméně. Holt to něco stojí. :) Ale teda musím říct, že kdo tohle chce dělat, tak ať si najme firmu na výkopové a zemní práce. Já toho léta nechal na zahradě skoro ruce a záda.
Dobrý den, zachytáváme, ale nemáme umělé zavlažování, protože elektřina je poměrně drahá. Takže máme sice takovou tu klasickou klecovou nádrž, ale nosíme to pak po zahradě v konvích. Ono nemáme zase tak velkou zahradu, aby se to nedalo zvládnout. A těch pár korun ročně za to asi stojí. :)
Určitě zachytáváme. Jak doma, tak i v práci, kdy ji sbíráme z montované haly. Ono je fajn si uvědomit, že prostě ta voda je fajn recyklovat. Ve firmě jsme se na toto vždycky docela dost zaměřili. Ta společenská odpovědnost firem právě v rámci tohoto mi přijde hodně důležitá a hlavně opomíjená. Bohužel.
My už vodu po zahradě hlavně díky zavlažování teď už naštěstí tolik nemusíme řešit. O všechno se nám totiž starají automatizované systémy ze kterých máme opravdu velkou radost.