Diskuze

Zemina, substráty, půda

Záhonek na jaře

Tereza5555 04.04.13

Zdravím. Chci si zasadit nějakou zeleninu na záhonek, ale bohužel jsem zřejmě prošvihla podzimní hnojení a úpravu půdy na zimu. Tak co pro něj mohu udělat teď na jaře, není na to už pozdě? Kdy a jak ho mám tedy připravit na přesazení sazeniček? Mám k dispozici koňský hnůj a slepičince, ale bojím se až tam zasadím rostlinky aby je to nespálilo, když bude čerstvý. Na záhon se chystám vysadit žlutá rajčata, kadeřavou petrželku a možná ředkvičky. Tak mi prosím poraďte.

Reagovat
Re: Tereza5555 | zhbobo 04.04.13

Zdravím Tereza 5555,půdu zrýt a upravit čerstvý hnůj nedávat(nechat uležet na podzim)na sazeničky je ještě brzo počkat až se oteplí. Slepičince je nejlépe dát do sudu s vodou a nechat vykvasit a pak přihnojovat během vegetace. :nevim: :think:

Reagovat
Tereza5555 05.04.13

Děkuji mockrát, počkám až se oteplí a zatím záhonek zreju a upravím (slovem upravit asi máte na paměti zbavit plevelu, a zbytků rostlin z loňska), že ano? jak dlouho mám nechat vykvasit ty slepičince nebo za jak dlouho ho pak mohu použít? Děkuji za odpověď.

Reagovat
Re: Tereza5555 | zhbobo 05.04.13

Zdravím Teraza5555,sle­pičince chce nechat 3týdny kvasit pak je možno použít, ale je třeba ředit asi 1:3. :mavam: :potlesk:

Reagovat
Tereza5555 05.04.13

Děkuji :)

Reagovat
Anonymni 27.06.22

Nám se nedařilo několik let téměř nic vypěstovat na zahradě. Potom jsme na to prostě rezignovali, pořídili si pouze nový venkovní nábytek a začali si užívat léta naplno. Manžel získal velmi výhodně v práci nějaký plynový gril, a tak si prodlužujeme život tím, že zveme kamarády na zahradu a grilujeme, pijeme pivečko a tak.

Reagovat
Anonymni 22.04.23

Za me jsou nejdulezitejsi poradny boty, at se clovek v ty hline neuspini, koupila jsem ted jedny fajn a pouzila eobuv slevovy kod a vyslo to cenove super vyhodne.

Reagovat
Anonymni 10.08.23

Je pravda, že je dobré zahrádku na podzim zrýt, zarýt do hlíny hnůj nebo kompost, ale i bez toho se dá vypěstovat zelenina a květiny. Stačí pravidelné hnojení a zálivka :-) . Já s manželem zahrádku každý podzim ryju a pak ještě na jaře hnojím dusíkatým vápnem proti škůdcům. Oba máme holínky z https://www.ardon.cz/c/365/holinky , protože bez nich se na podzim do zahrádky nedá stoupnout, na to se připrav.

Reagovat
Anonymni 23.04.24

Tak nějak bych asi řekl, že záleží na tom, kolik toho chcete mít a jak velké úpravy zahrady chcete dělat. Výkopové a zemní práce se dají poměrně v pohodě dělat svépomocí. Ale z vlastní zkušenosti bych na nějaké větší projekty doporučil odbornou firmu s těžkou technikou a taky možností odvozu půdy.

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.