Přeskočit na obsah

Zakrslost ibišku

Diskuze z rubriky Co se jinam nevešlo - ostatní, založená 21. srpna 2011. 19 příspěvků, poslední z 27. září 2011. Archiv — nové příspěvky se nepřidávají.

Tereza555521. srpna 2011

Zdravím, chci se zeptat co způsobuje ibišku, že je zakrslý? Děkuji, Tereza.

Reklama
cajik21. srpna 2011

Koupené ibišky jsou ošetřeny retardanty. Způsobují měnší vzrůst a bohatší kvetení, v dalších letech ale obvykle kvetou méně...

Tereza555521. srpna 2011

Mě ale kvetl pouze ten koupený rok a pak už vůbec a tak jsem ho zastřihla a od té doby je malý - malé lístky malý vzrůst, žádný květ. Mám ho na východní straně takže světla má dostatek, živin také a zálivky snad také. Nevím kde je chyba, někdo říká zastřihnout a když jsem jednou zastřihla růži uhynula mi - takže od té doby se snažím spíše nezastřihávat. Je ten malý vzrůst tedy zapříčiněn tím, že jsem ho tehdy zastřihla?

kyti521. srpna 2011

určitě to není tím, že jsi ho zastřihla čím, víc je stříhám tím víc rostou a kvetou. Hlavně se musí taky hnojit -dodat jim výživu aby mohly růst a kvést tyto také byly malé - 😄 😄

Zakrslost ibišku
cajik22. srpna 2011

já ho měla po koupi malinký asi tři roky a vůbec nekvetl, až letos se vzpamatoval, a právě je to prý těmi retardanty....

kyti522. srpna 2011

tak nyní se mu určitě už povede 😄

cajik22. srpna 2011

ted už jo, sice ještě tolik neroste, ale kvete nádherně a stále. stál za to čekání :-D to je on

Zakrslost ibišku
6021. září 2011

Jak se říká,trpělivost- růže přináší,ten se vám tedy povedl,je krásný 👏 👏

cajik22. září 2011

jé děkuji. Tak mě nadchl, že jsme mu letos pořídili ještě 5 kamarádů :-D no a dnes zrovna vykvetl jeden. Byl ve slevě za 45korun ale byl celkem odkvetlý, paní říkala že bude oranžový, tak jsme napjatě čekali a dnes se ukázal.. Do oranžové mu sice trošku chybí, ale krasvec to je 😉

Zakrslost ibišku
cajik22. září 2011

no a ještě Vám musím ukáza jednoho krasavce 😳 Jediný koupený bez ošetření retardanty, tak doufám, že moc nezdivočí :-D

Zakrslost ibišku
Reklama
buliznik22. září 2011

jsou překrásné 👏

6022. září 2011

Jsou moc hezké 👏 ,asi se začnu opičit 🙄 🤔 a pořídím si taky nějaké ibišky,mám jenom jeden,poraďte,jak se množí,dík.Lída

kyti522. září 2011

já sestříhnu nezdřevnatělou část a zastrčím do zeminy a zalejvám -kupodivu on roste - podívej jaký klacík vykvetl

Zakrslost ibišku
6022. září 2011

Ten má krásnou barvu 👏 👏

buliznik22. září 2011

JE VIDĚT ŽE MÁTE KOUZELNÉ RUCE-NÁDHERNÉ 👏 👏 👏

cajik23. září 2011

Lído určitě se opičte, jsou perfektní 😉 Já řízky bud strkám do vody, nebo do stimulátoru, hlíny a do miniskleníčku. Kyti ten je taky nádherný 👏

muškatek27. září 2011

Ten samý mám i já.

Zakrslost ibišku
cajik27. září 2011

Muškátek - myslím že ne, myslím že ho máte hezčí! 👏

muškatek27. září 2011

Děkuji,ale ne akorát má dva květy. 😄

Reklama

V encyklopedii k tématu