Přeskočit na obsah

Hortenzie-jak pěstovat

Diskuze z rubriky Ostatní okrasné rostliny, založená 4. června 2012. 3 příspěvky, poslední z 21. září 2016. Archiv — nové příspěvky se nepřidávají.

mína774. června 2012

Poradíte mi prosím s hortenzií? Mám ji od podzimu v záhoně a je úplně mizerná. Vyráží od kořene, ale momentálně má lístečky tak 3cm nad zem, fakt úplně mrňavý. To kolem ní pořád chodim a tahám ty listy ven očima. Sousedka jí má tak 20cm. Nevíte co je špatně? :(

Reklama
609. června 2012

Ahojky Míno 🌸 👋 ,hortenzie potřebují kyselou půdu,nebo aspoň hnojivo přímo na ně,já měla vloni modrou a letos jsem dostala bílou a růžovou,ale nedařilo se kvůli počasí,potřebují slunce a toho bylo do teď málo,teprve se začínají probouzet,když jsou starší,tak se mají všechny suché klacky ostříhat,aby zase pěkně kvetli,ale až na jaře,tak hodně štěstí,Lída

OlinkaPavelkova21. září 2016

Dobrý den, ráda bych se na něco zeptala. Na jsem se dočetla, že ideální stanoviště pro hortenzie je stinější místo. Mám ji na zahradě zasazenou u pergoly, která ji dělá stín i závětří, i přesto mi však nechce kvést. Nevíte někdo jaký je důvod? Nasazuje nové listy, celkově roste, ale nekvete.

Reklama