Přeskočit na obsah

Mini durman Acnistus Austrális

Diskuze z rubriky Balkonové rostliny, založená 14. září 2012. 12 příspěvků, poslední z 13. ledna 2016. Archiv — nové příspěvky se nepřidávají.

Miloslava Valinová14. září 2012

Mini durman se pěstuje stejně snadno jako klasický velkokvětý durman. Zahradnictví Valinová

Mini durman Acnistus AustrálisMini durman Acnistus AustrálisMini durman Acnistus AustrálisMini durman Acnistus Austrális
Reklama
pucek15. září 2012

Fotky jsou krásné, doufám, že příští rok si to rozmyslí a pokvete 🙄

Miloslava Valinová15. září 2012

Dobrý večer, pokud již mini durman máte a máte sklep na brambory, bez problémů se přechová. Ve sklepě je teplota okolo 8-10 stunů, 3-4x za zimu se zalije, shodí listy a na jaro duben -květen podle počasí se přesedí o 3-4cm většího květináče a než nasadí listy nejdříve vystrčí květy. Po přesazení za 3.týdny přihnojíme hnojivem na kvetoucí květiny. Durman pěstujeme na sluníčku vynášíme ho až po ledových mužích-nesmí přejít mrazem NEPŘEMOKŘIT. A je také jedovatý.

Miloslava Valinová15. září 2012

Dobrý večer, pokud již mini durman máte a máte sklep na brambory, bez problémů se přechová. Ve sklepě je teplota okolo 8-10 stunů, 3-4x za zimu se zalije, shodí listy a na jaro duben -květen podle počasí se přesedí o 3-4cm většího květináče a než nasadí listy nejdříve vystrčí květy. Po přesazení za 3.týdny přihnojíme hnojivem na kvetoucí květiny. Durman pěstujeme na sluníčku vynášíme ho až po ledových mužích-nesmí přejít mrazem NEPŘEMOKŘIT. A je také jedovatý.

jarka 519. září 2012

No ty jsou nádherné 👏 👏 👏 👏 👏

pucek26. dubna 2013

Ale zas nevím, jestli pokvete, protože ještě než jsem ho vyndala ze sklepa, už měl narašené listy. Zatím ho mám ve skleníčku, kdyby nedejbože 😠 přišel mráz, ještě ho schovám.

jarka 526. dubna 2013

Dobrý den, durman mi přezimoval na chodbě, má pár listů. Teď jsem ho přesadila, mám ho sestříhnout? Díky za odpověď... 🤔

pucek17. července 2013

Má hodně listů a málo květů. Asi dělám něco špatně. Zalévat moc nechce?

Miloslava Valinova13. ledna 2016

Posílám nové foto. Zahradnictví Valinová

Miloslava Valinova13. ledna 2016

Jak kvetly durmánky ráda poradím. Zahradnictví Valinová

pucek13. ledna 2016

Loni pár kvítků vyrašilo ještě před listy ve sklepě. Přes léto opět pár kvítků. Asi ho na jaře ostřihám a vystřihám tenké větvičky. Nebo mi poradíte ještě neco? 🌸

pckop13. ledna 2016

Taky jsem měl minidurman. Když jsem po dvou letech usoudil, že to není zase tak pěkné, aby zabíral místo, nechal jsem jej na podzim venku. Už není.

Reklama

V encyklopedii k tématu