Přeskočit na obsah

Mohu z venkovniho ibisku udelat stromek?

Diskuze z rubriky Ostatní okrasné dřeviny, založená 17. května 2010. 16 příspěvků, poslední z 12. srpna 2011. Archiv — nové příspěvky se nepřidávají.

verveve17. května 2010

Ahoj, na zahradce mam venkovni ivisek (syrsky) a krasne kvete jiz nekolik let. Nyni jsem dostala male rosltinky dalsich ibisku - moc rada bych si je dala na zahradku, ale bohuzel uz nemame moc mista a tak jsme si rikala, ze by se mi libilo kdyby nebyly kerove, ale stromkove - na ty bych nejake misto mela, ale ted nevim jeslti je mozne z klasickeho keroveho ibisku udelat stromkovy nebo jestli ty stromkovej sou specialni odrudy ci se to musi roubovat. Rada bych to zkusila z toho udelat stromky (s domacimi sem i to povedlo a dokonce jsme na jeden kmen naroubovala nekolik barevnych druhu), ale u toho venkovniho nevim a nerada bych ty rosltinyk znicila. Takze dekuji za kazdou radu

Reklama
sud17. května 2010

Já si myslím aby jsi se nebála a stříhala a stříhala 😄

verveve18. května 2010

Tak diky - ja jsem takto vypestovala ten domaci, ale o ten venkovni se trochu bojim - preci jen jsme ho dostala, tak bych ho nerada znicila, ale kdyz myslis tak to zkusim 🙂

sud18. května 2010

Kdo se bojí,nesmí do lesa a to by jsme nic nedokázali.Proto přeji hodně úspěchů a tleskám 👏

bubli19. května 2010

Ibisek je nezmar, manzel ho jednou strihl asi 10 cm u zeme a stejne pres leto zase na metr vyrostl. Sousedi ho maji setrihany na stromek. Takze neni se ceho bat, pust se do toho.

Lesina23. května 2010

Dva stromkové se teď pokouším vypěstovat i já - uvidíme...

bombastic.13. června 2010

Jde to,Vše ostříhat a nechat hlavní stonek,záleží jak chcete vysoký tam to zastřihnout a stále stonek holit a nechat jen korunku.Už jsem to viděl a je to moc hezký.Já teť takto zastřihávám zlatý déšť.Nechal jsem 2 stonky buďto je zapletu do sebe nebo ten horší uříznu.Chce to čas a trpělivost.

jahulka4. června 2010

naprosto souhlasím, stejným způsobem jsem loni pěstovala fuchsie a pokojové ibišky. Jde to naprosto krásně a zdá se mi, že pak i víc kvetou. 😉

6010. června 2011

máte pravdu,já jsem ibyšek ostříhala a nechala jenom korunku a roste a taky jsem takhle ostříhala,,magnolii a taky mám stromek

buliznik10. června 2011

Dejte se do toho,já to letos zkouším také poprvé-stříhám a stříhám a držím palce sobě i vám! 👍 👍

Reklama
Roreka12. srpna 2011

Dobrý den, měla bych dotaz. Máte někdo venkovní ibišek Hibiscus mutabilis - bavlněná růže, během kvetení prý mění barvu. Mám ho vypěstovaný ze semínka a nejsem si jistá, zda je mrazuvzdorný (i když se uvádí, že ano) a jak ho tedy přezimovat. Zda na podzim ostříhat a zahrnout chvojím, nebo nestříhat. Děkuji Renča

kyti512. srpna 2011

Je známo, že tento ibišek je velmi choulostivý je spíš vhodný k pěstování v nádobách , aby se snadno přemístil před zimou . Snese teplotu 5st. při nižších by mohl zmrznout . Já bych ho přezimovala v místnosti světlé ale chladnější kolem 10-15 st.

Roreka12. srpna 2011

Děkuji, tak to asi už bude problém. Já ho zasadila ven a už je tak nejmíň 1m vysoký a kmen má tlustý asi 5cm. Tak uvidíme. Mimochodem máte krásné pokojové ibišky, taky je pěstuji. Jak budu mít chvilku vložím pár foteček. Renča

kyti512. srpna 2011

Nevidím v tom problém opatrně ho vyryjte a zasaďte do velkého květináče. Mám pocit, že by opravdu v zemi nepřezimoval- je velmi choulostivý. A děkuji za ocenění. Těším se na vaše ibišky.H. 😄

sud12. srpna 2011

Zdravím a jsem moc zvědavá na ten Váš Ibišek,proto by to chtělo foto :?: Díky,díky

Roreka12. srpna 2011

Zatím mi nekvetl, mám ho ze semínka, taka snad příští rok (pokud teda přežije zimu), ale posílám odkaz Jinak vložím pár pokojových ibišků do diskuse Renča

Reklama

V encyklopedii k tématu