Přeskočit na obsah

Prosím poradíte o jaký strom se jedná?

Diskuze z rubriky Ostatní okrasné dřeviny, založená 23. října 2011. 11 příspěvků, poslední z 8. července 2012. Archiv — nové příspěvky se nepřidávají.

LenkaKoz23. října 2011

**Prosím o radu z jakého stromu je kmen na fotce? Nedokážu ho zařadit. Popřípadě jaký strom má podobný kmen?:) Děkuji.**

Prosím poradíte o jaký strom se jedná?
Reklama
Lanková23. října 2011

Domnívám se, že to je druh vrby nepřevislé, zbavená kůry a drobných větviček... 🤔

kyti523. října 2011

nezdá se mi to na převislou vrbu,ta nemá tak nízko posazené větve 🤔 🤔 🤔

Lanková23. října 2011

...aha, já jsem myslela, že jsou to uříznuté větve a ne kmeny...asi budeš mít pravdu, někdo nás zkouší, viď? 🤔 🤔 Naďa

LenkaKoz23. října 2011

Nikoho nezkouším. Z těchto kmenů vyrábí jedna firma kočičí stromy. Chtěla jsem si podobný vyrobit sama, ale nevím jaký strom by měl podobný kmen. Proto ta otázka směřována zkušenějším zahrádkářům a botanikům.:)

kyti523. října 2011

takové kočičí stromy se vyrábí z masívu ,což by byl smrk ,borovice , prostě tvrdé dřevo, aby byl odolný proti škrábání kočičích drápů

6023. října 2011

Naše číča je venku a skáče z jednoho stromu na druhej a když je doma,tak vrní a drápe mně do ramene 😄 😄 😄

Magdalenka7325. října 2011

Tipla bych borovici.

svk23. listopadu 2011

ihlicnany nie su vhodne pre macky.. najlepsie drevo je z bazy ciernej.. rastie ako krik hocikde a da sa natrafit aj na pekne velke kusy.. a hlavne je ze to mozte odrezat lebo je to brane ako krik...

MiraV2. prosince 2011

Ráda bych se přidala do vaší diskuse o tajemných větvích. Jedná se o odkůrované větve z topolu osiky. Ten má lehké a měkké dřevo, do kterého se kočičkám drápky zatínají nejlépe a slabší polovička lidstva s ním přesto může snadno manipulovat po bytě. Takže hledejte někde u vody nebo v náletových zónách u lesa, mají většinou ty největší koruny. ;)

hluchavečka8. července 2012

Ahoj, kočičí strom jsme si vyráběli s manželem sami poté co jsme ho okoukali na netu...máme ho z pěkně větveného buku od podlahy až po strop a podařilo se nám ho ulovit v lese po velké vichřici ještě před "úklidem" lesníků. ;)

Reklama